Hatipoğlu: Safir taşı keserek ayda 3-4 bin dolar kazanmak mümkün!

TUM-HABERLER.COM'dan Bora Özizmirli'nin Metin Uysal ile olan röportajının ardından;Türkiye'nin önde  gelen gemoloji uzmanlarından Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, TRT İSTANBUL radyosunda Türkiye'de keşfedilen safir yatakları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TUM-HABERLER.COM'dan Bora Özizmirli'nin Metin Uysal ile olan röportajının ardından;Türkiye'nin önde  gelen gemoloji uzmanlarından Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, TRT İSTANBUL radyosunda keşfedilen safir yatakları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 40'ın üzerinde süs ve değerli taşlar varlığına dikkat çeken Prof.Dr. Murat Hatipoğlu, Türkiye'nin çok büyük değerli taşlar potansiyelinin bulunduğunu, özellikle yeni keşfedilen safir yataklarının ekonomiye kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.


ÜLKEMİZDE MÜCEVHER SANAYİNDE KULLANILACAK SAFİRLER BULUNMAKTADIR

 Muğla'da yeni keşfedilen safir yataklarınada değinen Prof. Dr.Murat Hatipoğlu açıklamasına şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 40 türün üzerinde süs taşı bulunmaktadır. Bizde bunların ekonomiye kazandırılmasını vurgulamaya çalışıyoruz.Çünkü bu programların, çalışmalarının amacıda budur.

Ülkemizde değerli taş toplayıcılarının sayısıda artmaktadır. Çeşitli insanlar doğada dolaşırken buldukları ürünleri bize getiriyorlar ve biz bunları test edip işe yarayanları kamuoyuna duyuruyoruz.

Özellikle Muğla iline bağlı Yatağan bölgesinde gem kalitesinde safirler bulduk. Bu şu anlama gelir, artık bunları mücevher sanayinde kullanabilir ve dünyaya' ülkemizde de safir var.' diyebiliriz.

Bu taşlar katma değeri yüksek olan taşlardır."dedi.


EVDE 3-4 BİN DOLAR KAZANMAK MÜMKÜN

Vatandaşların pandemi döneminde evde ham safir taşı işleyerek ayda 3 bin-4 bin dolar kazanabileceklerini belirten Prof.Dr. Murat Hatipoğlu ;bunun ev ekonomisine katkısının çok büyük olacağını ifade etti.

Hatipoğlu şunları söyledi:

"Bakın 1 senedir pandemideyiz. Özellikle yiyecek -içecek sektöründe bir çok insan işsiz kaldı ve çok sayıda işsiz ev hanımı var. Bu dönemde ev ekonomileri biraz zor duruma düştü.

İşte bunun en güzel çaresi şudur:Safir taşını evde çok rahat işleyebiliriz.
Yaklaşık 10 bin,15 bin tl değerinde taş kesim makinaları vardır. 

Bir ev hanımı yada işsiz biri evinde, günde 2-3 safir taşını kesse, kırat boyutuna getirir. Kırat gramın 5'te biridir. Bir kıratta 30-40 tl'dir.

Yani kısaca bir insan; evinde oturarak,hem işini yaparak hem oturarak hem dinlenerek evde ayda 3 bin-4 bin dolar ailesine para kazandırabilir.

Özellikle 8-10 bin TL'lik makineyi alamayacak durumda olanlara belki devlet mikro kredi verebilir. Yada kişiler bankalardan kredi alabilir. Bu cihazlar çok ses çıkarmayan, ufak, yaklaşık 80 cm boyutunda bir cihazdır. Vatandaşlarımız ham safiri alıp işleyecek. Böylelikle ev ekonomisine katkıda bulanacaktır. "dedi.

Prof.Dr. Murat Hatipoğlu'nun konuşmasının sonunda Türkiye'nin çok büyük değerli taş potansiyelinin bulunduğunu ve bunun için devletin bazı düzenlemeler ve bazı teşvikler yapması  gerektiğinide ayrıca belirtti.




Hatipoğlu:Safir taşı keserek ayda 3-4 bin dolar kazanabilinir #Murat Hatipoğlu, #Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, #Metin Uysal, #Bora Özizmirli,#Murat Hatipoğlu safir taşı kesmek,#Murat Hatipoğlu amatör değerli taş arayıcıları,#Murat Hatipoğlu değerli taşların ekonomiye kazandırılması