İBB'nin 7 katlı binasına çökmüşler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Fatih'te bulunan 7 katlı binasını kullanan Sıcak Yuva Vakfı’nın kira ödemediği tespit edildi.

İBB'nin 7 katlı binasına çökmüşler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeni yönetiminin geçmiş döneme yönelik başlattığı ve İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu yolsuzluk dosyalarının akıbeti hâlen belirsizliğini korurken, İBB Teftiş Kurulu yeni dosyalar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; son olarak Sıcak Yuva Vakfı'nın, İBB'ye ait Fatih Çapa'daki 7 katlı binayı hiçbir ödeme yapmadan yıllardır genel merkez olarak kullandığı ortaya çıktı. 

İBB ile Sıcak Yuva Vakfı arasında 2005'te düzenlenen bir protokol ile binanın yalnızca 2 katının kullanım hakkının  2 yıllığına vakfa verildiği, ancak binanın 7 katının da vakıf tarafından 10 yıldır kullanıldığı tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, 1 Nisan 2016 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasındaki kullanımı için, Sıcak Yuva Vakfı'na birikmiş toplam 2 milyon 27 bin 882 TL'lik borç çıkarıldı ve borcun ödenmesi için ihbarname gönderildi. Ayrıca, binayı tahliye etmek için de işlem başlatıldı. 

Öte yandan, İBB müfettişlerinin tespit ettiği ve zaman aşımına uğratılmış 947 bin 562 TL kamu zararına neden olan dönemin yöneticileri hakkında da inceleme başlatmak için İstanbul Valiliği'ne başvuruldu.

VAKFIN KURUCUSU ERDOĞAN

Kamuoyunda çok bilinmeyen Sıcak Yuva Vakfı'nın adı, AK Parti döneminde İBB'nin araç tahsis ettiği vakıflar arasında geçmişti. 

Vakfın kurucusu şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan vakfı, İBB Başkanı olduğu dönemde kurdu. 

Vakfın mütevelli heyetinde eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen iş insanı Ethem Sancak gibi isimler yer alıyor.