İbo Show'da 37 yılın kavgası duyanları şaşırtıyor!

İbo Show'un geçen haftaki konuklarından Ayşe Mine ve Gülden Karaböcek arasında sular durulmuyor. Gülden Karaböcek ve Ayşe Mine arasında fasılda yaşanan gerginlik kamuoyunun dikkatini çekti.

Felaket Tellalı Onur Akay'ın konu ile ilgili dün yayınlanan yazısında Gülden Karaböcek'in suçlu olduğunu ve Ayşe Mine'ye popo atarak İbrahim Tatlıses'in yanından kaydırdığını yazınca, Gülden Karaböcek ve o gün stüdyodaki çekimlere katılan Karaböcek'in kızından cevap gecikmedi. Ahmet Selçuk İlkan, Karaböcek ve Mine, Olcay Ünal Sert'e konuştu.

Programın fasıl kısmında tüm sanatçılar toplu olarak şarkı söylemek için sahneye dizilmiş, Ayşe Mine şarkı söylerken Faruk Tınaz'ı ekarte ederek İbrahim Tatlıses'in yanına geçtiği görüntüler sosyal medyaya düşmüştü. Ayşe Mine fasılda Gülden Karaböcek'in kendisini 'poposu' ile ittiğini iddia edince, Gülden Karaböcek cephesinden de yanıt gecikmedi...

"GEREKSİZ BİR TARTIŞMA"

Gülden Karaböcek, "Ben kimseyi itmedim. Ayrıca henüz ölmedim, bilerek yapılmış hiçbir şey yok. Kendi kendine uzaklaştı birden, gelmedi. Ahmet Selçuk İlkan çağırdı. Önceden İbrahim'in yanındaydı. Faruk'un yanına gelerek araya girdiği kayıtlarda var. Faruk'u itti mi yer mi verdi bilemem. Bu mevzu çok uzadı. Gereksiz bir tartışma." ifadelerini kullanırken, kızı Nur Karaböcek ise, "Stüdyo da cep telefonu ile çekim yapmak yasaktı. Görüntüleri bizde sosyal medya da gördük. Annemin haberi bile yoktu, ben söyledim. Ve ben de orada içeride izledim. Kesinlikle Ayşe Mine'nin anlattığı gibi bir şey olmadı. Bu tür saçma sapan konularla Annemin üzülmesini istemem. Şarkıcı Onur Akay da, daha önce düet yaptığı Ayşe Mine ile tek taraflı konuşarak haberi medyaya servis etmiş, yaşananlar kesinlikle orada yazıldığı gibi değil. Aralarının açılması 1984 yılında ki İzmir Fuarı kadrosundan Ayşe Mine'nin çıkarılmasına dek uzanıyor." dedi.

"TANK GİBİ KADINIM"

Ayşe Mine ise konu ile ilgili ilk kez konuştu. Mine, "O gün o beni itti orada. Ben de üzüldüm uzaklaştım. Çünkü ben kırılgan bir yapıdayım. Uzaklaşınca herkes beni çağırdı, Ahmet Selçuk İlkan ve İbrahim Tatlıses de gördü. Görüntülerde onun ittiği var. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Bir kere Ayşe Mine'yim ben. Ben yer açmak istesem tank gibi kadınım. Ben bu iri yapımın altında çok hassas bir kadınım. Onun yaptığını ben mevzu bile etmedim. Beni poposu ile itti. Sonra da mevzuyu kendi lehine çevirdiler." açıklamasını yaptı.

'Fasılda Gülden Karaböcek'in önüne mi geçtiniz, onun önüne geçtiğiniz için mi sizi itti?' sorusuna Ayşe Mine; "Farkında bile değilim, hepimiz İbrahim'in yanında olalım diye... Hepimiz çocuk gibi hani.. Hiç öyle huylarım yok. Benim hiçbir zaman öyle çabam olmadı, onun o çabaları var." diye yanıt verdi.

'Fuar döneminden mi aranız açık?' sorusuna; Ayşe Mine "Benim aram açık değil. Bu kadının arkadaşı, dostu yok. Ayrıca ben onu severimde... Bizler sanatçıyız, birbirlerimizi korumalıyız. Ben hepsinden büyük sanatçıyım. Ayrıca İzmir Fuarı'nda öyle bir kadro olmadı. Neşe Karaböcek benim en az 7-8 tane şarkımı okudu, ihtiyacı mı var? Günün Birinde'yi okudu. Ben bir Ayşe Mine'yim. 'Gözlerin Doğuyor Gecelerime'yi Zeki Müren'den önce ilk ben okudum... Gülden Karaböcek orada İbrahim'in yanına oturdu. Bende köşe de oturdum ne kaybım var. Gülden Karaböcek hiç assolistlik yapmamış bir kadındır, ama ben assolistim. Ayrıca öyle dertliyim ki, kardeşimi kaybedeli kısa bir süre oldu." dedi.

Fasıl esnasında Faruk Tınaz'ı ekarte ederek İbrahim Tatlıses'in yanına girmeyi  başaran ve sonrasında hızla bir anda gruptan uzaklaşan Ayşe Mine'yi tekrardan fasıl alanına çeken usta şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan konuyla ilgili olarak gazeteci Olcay Ünal Sert'e şunları söyledi: "Şarkının atmosferini hepimiz yaşarken orada stüdyo da bir kıpırdanmalar oldu. Baktım ki Ayşe kendini fasılın dışına, grubun dışına attı. O an ne olduğunu anlayamadım ve onu yanıma aldım devam ettim. Sizin de yazdığınız gibi insanlar sevdikleriyle yan yana olmak istiyorlar sevdikleriyle tabi, öyle tahmin ediyorum. Ben böyle polemikler üzerine girmeyi sevmiyorum. Tabi tatlıya bağlandı sonrasında finalde hep birlikte şarkılarımızı söyledik. Mâlesef zaman zaman oluyor be Olcay'cım insanlar kendi kendilerine göre bir yer seçiyorlar. Ve istedikleri olmayınca da strese giriyorlar.. İnsanların iç duygularını bilemem ama bize yakışan sıcak duygular sunmak. Programda da elimden geleni yaptım. Onlar birbirleriyle pek konuşmadılar... Her nedense kendi aralarında suskun kalmayı tercih ettiler. Belki sevgilerinden saygılarından ama ben böyle yansımasını istemezdim aslında. İttirme oldu mu olmadı mı ben bilemem... Olayın kahramanları yaşananları daha iyi bilir. Yaşananlar ilginç tabi, eski sanatçılar kol kola sımsıcak olması gerekirken böyle haber olunca insanların ilgisini çekiyor tabi... Ayrıca hepsi benim dostlarım, en azından finalde barışarak gittiler." dedi.

Bunun üzerine olaylı İzmir Fuarı kadrosunda 1984 yılında neler yaşandığını sizler için araştırdık...

İZMİR FUARI'NDA NELER YAŞANMIŞTI

1984 yılında İbrahim Tatlıses, Gülden Karaböcek, Barış Manço, Belkıs Akkale, Sezer Güvenirgil, Beş Yıl Önce On Yıl Sonra Grubu ve Atilla Arcan'ın da olduğu kadronun fotoğraf çekimlerinde Ayşe Mine de yer almıştı.. Kadrodan Ayşe Mine çıkarılınca olay büyümüş, Mine o zamanın basınına göre bu durumu Karaböcek'e bağlamıştı...

Konser ilanında Ayşe Mine yer almazken yerine Arif Sağ ilave edilmişti. 1984 tarihli Şey dergisinin 50. Sayısında yer alan 'Gülden, Onu Kadro Dışı Bıraktı' başlıklı haberde aynen şu ifadeler yer alıyor:
Fuar demek olay demek, fuar demek keşmekeş demek, savaş demek ama yine de her şey demek... Sanatçılar için vazgeçilmeyen sevda demek... Bugüne kadar fuar kuralı hiç değişmedi... Belki çok dostluklar kuruldu ama daha da fazla düşmanlıklar doğdu. Ve bu yıla kadar fuar olayı bu şekilde sürdü gitti.
Bu yıl kural değişti mi? Elbette ki hayır.. İşte en somut örnek. Gülden Karaböcek ile Ayşe Mine arasında ki taa ilan çekimleri sırasında başlayan sürtüşme. Yok ortaya oturan assolist olacak, yok senin gözün kapandı, onun için assolist ben olacağım gibi saçma tartışmalar en sonunda müzik yaşamı uzun yıllara dayanan Gülden Karaböcek'in de sabrının taşmasına neden oldu.

Ve Gülden Karaböcek restini çekti: "Kendimi, geçmişi bir yıllık Ayşe Mine'ye harcatmam... Ya o, ya ben!.." Nitekim resti anında karşılığını verdi ve daha önce yazdığımız "Bu kadro dağılır" başlıklı yazımız doğru çıktı. Gülden Karaböcek böylesi ağır bir rest çekince gazino sahipleri Ayşe Mine'ye acele tarafından kapıyı gösteriverdiler. Böylelikle Ekici Över Gazinosu'yla fuar anlaşması feshedilen Ayşe Mine, bunun karşılığı olan 6 milyondan da olmuş oldu... Bu arada Gülden Karaböcek'in kadrosunun en güçlü silahları İbrahim Tatlıses ve Belkıs Akkale assolistleri ile birlikte gerçek bir uyum sergiliyorlar. Kısaca zafer adına kalkan bu parmaklar yalnızca göstermelik değil..." 

NELER OLMUŞTU?

1984 yılında İzmir Fuarı'nda ki Ekici Över Gazinosu konserinin kadrosundan çıkarıldığınız için mi aranız açık?'. O dönemin basınında bu yönde yazılar yer almış diye sorulunca Ayşe Mine şimdi; "Kimseyle aram açık değil. Hasan Bora ile konuştum, ben kendim o kadrodan çıkmak istedim" diye yanıt veriyor. Tabi yaşananlar 80'lerin basınına baktığımızda hiçte öyle değil. 40 yıl geçmiş aradan, yıllar önce yaşanmış bir mevzunun bu günlere bu şekilde yansımış olması hiç hoş değil.. Her biri müzik tarihinde adını altın harflerle yazdırmış sanatçılar... Hepsinin yeri çok farklı. Bu tür basit itişmeler yakışmıyor...