İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı

İçişleri Baknalığı 81 il valiliğine Konaklama Tesislerindeki Restoranlar konulu genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının yayılımında tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı ve Türkiye’de de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Konaklama Tesislerindeki Restoranlar konulu genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının yayılımında tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı ve Türkiye’de de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü belirtildi.

 

Daha önce illere gönderilen genelgelerle içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler belirlenerek valiliklere bildirildiği hatırlatıldı.

 

Bu genelge ile restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerlerinin 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel­-al hizmeti verecek şekilde açık olabileceği, restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebileceği hüküm altına alındığı ifade edildi.