İKD: İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkıyoruz!

İlerici Kadınlar Derneği, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak amacıyla, 6 Haziran Cumartesi saat 18.00'de Kadıköy Süreyya Operası önünde bir buluşma düzenliyor.

İKD: İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkıyoruz!

Açıklama şöyle:

AKP hükümeti 2011 yılında İstanbul’da imzalanan ve bu nedenle “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden Türkiye’nin imzasını bir gecede geri çekme kararı aldı. Gerekçe olarak “Sözleşme’nin Türkiye’nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmadığını” gösterdi.

AKP hükümeti yalnızca, yıllardır değişik bahanelerle bu sözleşmenin iptalini isteyen gericileri ve yandaş basını halk olarak görmekte, neredeyse her gün işlenen kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti, bu ülkenin ilericilerini, kadın örgütlerini, şiddet karşıtlarını ve laiklik için mücadele eden insanları görmezden gelmekte, bu kararla kadınların toplumsal yaşamda güvencesi olan laikliği hedef almaktadır.

Bizler yıllardır adım adım laikliği tasfiye ederek kadınların yaşamını karartanların bir adım daha ileri gitmelerine, kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasına, cinsiyet ayrımcılığının fıtrat olarak gösterilmesine, kadınların ikincilleştirilmesine karşı duracağımızı ifade ediyor ve İstanbul Sözleşmesi’nden ülkemizin imzasının çekilmesini kabul etmiyoruz.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek kadına şiddeti onaylamaktır!

Karar geri çekilmelidir!

İstanbul Sözleşmesi etkin şekilde uygulanmalıdır!

Tüm kadınları 26 Haziran Cumartesi saat 18.00'de Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşmaya çağırıyoruz. 

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ