İmran Han'ı devirme operasyonunu Pakistan FETÖ'sü, Tahirül Kadri mi yönetiyor?

Pakistan'da Başbakan Imran Han'a yönelik kaos planının arkasında, Pakistan FETÖ'sü olarak bilinen Tahirül Kadri'nin cemaati ön plana çıkıyor. Tahirül Kadri, 2017'deki halk ayaklanmalarını körükleyen kişi olarak gündeme gelmişti. Haber7 sitesi, Tahirül Kadri'nin FETÖ ile benzerliklerini masaya yatırdı.

İmran Han'ı devirme operasyonunu Pakistan FETÖ'sü, Tahirül Kadri mi yönetiyor?

ABD'nin Türkiye dahil birçok ülkede devreye soktuğu darbe ve kaos senaryosunun sonuncusu bu kez Pakistan'da ortaya çıktı.

Başbakan İmran Han'a yönelik kaos planının arkasında Pakistan'ın FETÖ'sü olarak bilinen Tahirül Kadri'nin cemaati ön plana çıkıyor.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Süreç ilk önce İmran Han hükümetine destek veren Birleşik Halk Hareketi (MQM) Partisi'nin koalisyondan çekilmesini açıklamasıyla başladı.

İmran Han’ın 342 sandalyeli Ulusal Meclis’teki desteği 164’e düştü. Muhalefet ise 175 sayısına yükseldi. Böylelikle muhalefet İmran Han hükümeti için güven oylaması talebinde bulundu.

Bu hamlenin ardından Pakistan Meclisi Başkan Yardımcısı Kasım Suri, dün sabah muhalefet partilerinin güvensizlik oylaması önergesini yürürlüğe koymadığını ilan etti.

Suri, kararını “dış destekli bir komplonun parçası ve anayasaya aykırı olmasına” dayandırdı.

Başbakan İmran Han, kararı “Meclis Başkan Yardımcısı rejim değişikliği girişimini durdurmuş ve uluslararası bir komploya izin vermemiştir. diye değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Arif Alvi de İmran Han’ın önerisini kabul ederek meclisi dağıttı ve erken seçim sürecini başlattı.

KOMPLOLARIN ARKASINDAKİ İSİM: PAKİSTAN'IN FETÖ'SÜ TAHİRÜL KADRİ

Halkın oylarıyla seçilen İmran Han'a yönelik bu operasyonun arka planında, Türkiye'de 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin faili FETÖ elebaşı Gülen'in benzeri bir isim öne çıkıyor.

1957 doğumlu Tahirül Kadri, 1974'te Lahor'da bulunan Pencap Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Sonraki dönemde eski Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif'in babası Muhammed Şerif ile tanıştı.

Zengin bir işadamı olan Muhammed Şerif, Kadrİ'yi sahibi olduğu dökümhanelerden birine imam olarak atadı. 

"PEYGAMBERİ RÜYAMIZDA GÖRDÜM, PAKİSTAN'DA KALMASINI RİCA ETTİM"

1970'lerin sonunda Lahore'de halka açık özel bir duyuru yapacağını ilanı için sokaklara posterler astıran Kadri, televizyon ve radyolarda da toplantısının reklamlarını döndürmeye başladı. Ünü çoktan halk arasına yayılmış Kadri'nin duyurusunu dinlemek üzere binlerce insan toplandı. Katılımcılara gördüğü bir rüyadan bahseden Kadri, rüyasını şu sözlerle anlattı:

"Biri bana Peygamberimizin Pakistan halkına İslam'la ilgili hiçbir şey yapmadıkları için çok kızgın olduğunu söyledi. Peygamber din bilginlerimize kızgın, ülkemizi terk edecek. Ben peygamberimize giderek ülkemizi affetmesi için kendisine yalvardım. Bir süre sonra peygamberimizin öfkesi geçti ve Pakistan'da kalması için ettiğim ricayı kabul etti. Benden Pakistan'da kalması için yolculuk biletleri de dahil olmak üzere gerekli ayarlamaları yapmamı istedi."

Kadri 1981'de “dinler arası diyalog” çalışmalarına başladı. Aynı zamanda “Kur’an Yolu Hareketi” diye bir cemaat kurdu.

Kadri, bu anlamda dinler arası diyalog çalışmaları tüm dünyaya yayılan FETÖ ile benzerlik gösteriyordu.

Kadri, yöneticisi olduğu Minhac Üniversitesi başta olmak üzere birçok okul ve kolej açtı.

Kadri'nin kurucusu olduğu Minhacül Kur'an Cemiyeti, Noel kutlamasında

1990'ların sonunda General Müşerref ülkede sıkıyönetim ilan edince Kadri de yeniden politik sahneye adım atmaya karar vererek Müşerref'i destekledi.

2002'de düzenlenen ve Müşerref'in kazandığı referandum için kampanya düzenleyen Kadri, çok geçmeden de Müşerref tarafından ödüllendirilerek mecliste bir sandalye sahibi oldu.

Pek çok yorumcuya göre hayalini kurduğu başbakanlık görevini elde edemediği için, 2004'te milletvekilliği görevinden istifa eden Kadri, bir yıl sonra da Kanada'ya iltica etti.

Bu gönüllü sürgün Fetullah Gülen'in Amerika'ya olan ilticasıyla da büyük benzerlikler taşıyor.

Kadri, okulları ve üniversitelerinden mezun olan öğrencileri aracılığıyla Avrupa, Afrika, Amerika ve Körfez ülkelerinde bir ağ oluşturarak ciddi bir servet elde etti.

Pakistan'da devşirdiği öğrencileri devletin kurumlarına yerleştirip ABD-İngiliz operasyonu için kullandı.

Kadri, 2017'te Nevaz Şerif yönetimine karşı başlatılan sokak protestolarını körükleyen isimlerden biriydi.

Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen ile birebir aynı taktiği uygulaması son derece dikkat çekici olmakla beraber, sözde İslam için çabalayan Tahir-ül Kadri’nin sözünden çıkmayan Pakistan Anayasa Mahkemesinin soruşturmaları için defalarca Navaz Şerif, “İktidar, arka kapıdan girmeye çalışan odaklar tarafından gaspedilmek isteniyor” demişti.

KADRİ-FETÖ BENZERLİĞİ

  • Cemaatin lideri olan Tahir-ül Kadri, ülkesinde güvende olmadığını söyleyerek uzun yıllardır Kanada’da yaşıyor. Fethullah Gülen ise ABD’de.
  • Sandığa saygı duymayan Kadri, 2014’te destekçilerini sokağa davet etmiş, olaylar ölümlere neden olmuştu. 2014 yılında ise Türkiye Gezi Kalkışmalarına sahne olmuştu.
  • Fethullah Gülen gibi Dinler arası diyalog felsefesini benimseyen yapı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yayılmayı hedeflerken uluslararası kurumların da desteğini alıyor.
  • Tahir-ül Kadri, Fethullah Gülen gibi demokrasi yanlısı görünüp ülkesini Batı’ya şikayet etmekten çekinmiyor.
  • Tahir-ül Kadri, Fethullah Gülen gibi sık sık rüyalarında Peygamber Efendimizi gördüğünü söylüyor. Hatta kendisini siyasete Peygamber Efendimiz’in yönlendirdiğini iddia ediyor.
  • Fethullah Gülen’in FETÖ Terör Örgütü mensupları gibi Tahir-ül Kadri’ye bağlı, Kur’an Yolu Hareketi cemaati üst düzey isimleri ile ve Pakistan’da hukuk ve güvenlik birimlerinde çok etkili.
  • Fethullah Gülen’e bağlı okul ve dershaneler gibi Tahir-ül Kadri’ye bağlı olan vakıfların idaresindeki okullarda modern İslam eğitimi verildiği söyleniyor.
  • Gülen, küresel çapta altın nesil yetiştirecek “Işık Okulları”nı kurarken, Tahir ül Kadri de, 1981 yılında Lahor’da “Minhacül Kur'an”ı kurmuştur. 

Kadri, ülkesini Batı’ya şikayet etmekten çekinmeyen bir isim. Sık sık rüyalarında Peygamber Efendimizi gördüğünü söylüyor. Hatta kendisini siyasete Peygamber Efendimiz’in (sav) yönlendirdiğini iddia ediyor. Örgüt lideri kurduğu eğitim kurumları ile her yıl milyonlarca Dolar gelir elde ediyor. Örgütün üst düzey isimleri ülkede hukuk ve güvenlik birimlerinde etkili.

Kadri, Aralık 2012'de ani bir kararla "Siyasetini değil devletini koru" sloganıyla Pakistan'a geri döndü.

Minar-i Pakistan'da büyük bir halk kitlesine hitap etti ve mevcut sistemin iflas ettiğini anlatarak hükümeti protesto etti.

Ayrıca 10 Ocak 2013'e kadar bu durum değişip iyileşmezse 14 Ocak 2013'te İslamabad'a bir milyon kişinin katılımı ile büyük bir yürüyüş düzenleyeceğini ve İslamabad'ı Tahrir Meydanı'na çevireceğini ilan etti.

Bu amaçla Birleşik Milli Hareket (MQM) lideri Altaf Hüseyin ile bir koalisyon kurdu.

Hayatı boyunca ülke siyasetinde etkin isimlerden biri olan Kadri'nin, son olarak Başbakan İmran Han'a yönelik operasyonda da etkin rol oynadığı reddedilemez bir gerçek olarak ortaya çıkıyor.