İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığı hakkında kötü haber

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tıbbi gözetim altında tutulduğu bildirildi. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kraliçe'nin doktorları majestelerinin sağlığı konusunda endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti" ifadeleri kullanıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığı hakkında kötü haber

Buckhingam Sarayı, 96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada "Doktorların Kraliçe'nin sağlık durumu için endişeli olduğu" ifade edildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in sağlığından endişelenen doktorların, 96 yaşındaki Kraliçe’nin tıbbi gözetim altında tutulmasını önermesi ülkede paniğe yol açtı.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Kraliçe, Balmoral’da ve rahat” denilirken açıklama ülkede gündemin ilk sırasına yerleşti.

Kraliçe’nin oğlu ve tahtın bir numaralı varisi Prens Charles, haber üzerine apar topar kraliçenin kaldığı İskoçya’daki Balmoral Kalesi’ne gitti. Kraliçenin dört çocuğunun da şu anda annelerinin yanında olduğu bildirildi.

Kraliçenin torunları Prens William ve Prens Harry de eşleriyle beraber Balmoral’a gitmek üzere yola çıktı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bütün ülke bu öğlen Buckingham Sarayı'ndan gelecek haberlerle derinden ilgilenecek. Benim ve İngiltere'deki insanların düşünceleri şu anda Kraliçe ve ailesiyle birlikte." paylaşımında bulundu.

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

Kraliçe, 6 Eylül günü İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss ile görüşmüştü. Kraliçe, Liz Truss'a hükümeti kurma görevini vermiş ve böylelikle Truss, resmen İngiltere'nin yeni Başbakanı olmuştu.

Kraliçe Elizabeth, bu yılın başında tahttaki 70’inci yıl dönümüne ilişkin mesajında, oğlu Prens Charles tahta çıktığında, eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın “kraliçe” olacağını açıklamıştı.

Kraliçenin eşi Prens Philip de, geçen sene 99 yaşında hayatını kaybetmişti.