İran ve Türkiye İçişleri Bakanları terörizmi görüştü

İran ve Türkiye içişleri bakanları yaptıkları telefon görüşmesinde, iki ülkede yaşanan terör eylemlerini kınayarak, ikili ve bölgesel işbirliğinin ve ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İran ve Türkiye İçişleri Bakanları terörizmi görüştü

Türkiyeli meslektaşına İstiklal Caddesi patlamasından dolayı başsağlığı dileyen İran İçişleri Bakanı Ahmet Vahidi, ''İran ve Türkiye'nin ortak düşmanları olduğu için terörle ve iki ülkenin güvenliğini bozmaya çalışanlarla mücadele için daha ciddi işbirliği yapmaları gerekiyor'' dedi.

ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan'ın İran'da yaşanan son kaos olaylarına verdiği desteğe değinen Vahidi, ''Geçmişte onların fitneciliği desteklemesi yenilgiye uğradığı gibi, son olaylarda da mutlaka yenilginin tadını tadacaklar'' değerlendirmesinde bulundu.

VAHİDİ: TÜRKİYE İRAN'IN GÜVENLİĞİ BÖLGEYE FAYDA SAĞLAR

İran İslam Cumhuriyeti'nin her zaman güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'yi desteklediğini belirten Vahidi, "İran ile Türkiye'nin güvenliğinin her iki tarafa ve bölgeye fayda sağlayacağına inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Ahmed Vahidi, Türk mevkidaşı Soylu'ya kendisini Ankara'ya davet ettiği için teşekkür etti ve bu ziyaretin yakın gelecekte gerçekleşmesini umduğunu dile getirdi.

SOYLU: DÜŞMANLARA FIRSAT VERİLMEMELİ!

Süleyman Soylu da bu telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkileri "stratejik ve tarihi" olarak değerlendirdi ve "Ankara ile Tahran arasındaki ilişkileri güçlendirmekten yanayız ve bunun iki ülke halkları ile bölge ülkelerinin lehine olduğuna inanıyoruz." dedi.

Soylu, "İki ülke ilişkilerini zedelemek isteyenler var. Dolayısıyla Türk ve İran yetkilileri ilişkileri her yönüyle güçlendirerek iki ülkenin düşmanlarına fırsat vermemeli." diye konuştu.

İran'daki son olaylara değinen Bakan Soylu, "İran yetkililerinin, bazı devletler tarafından yönlendirilen son olayları tedbir ile yöneteceğinden eminiz." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, Türkiye İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Ahmed Vahidi arasında telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede; iki ülke arasındaki sınır güvenliği, kaçak göçle mücadele, terör ve uyuşturucuyla mücadelede iş birliği konuları değerlendirildi" denildi.