İstanbul Yörük Türkmen Toyu coşkuyla kutlandı

Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Yörük Türkmen Derneği önderliğinde 19 Haziran 2022 Pazar Günü İstanbul Topkapı da Türk Mahallesindeki Amfi tiyatro alanında 1. İstanbul Yörük Türkmen Toyu’nu coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.

İstanbul Yörük Türkmen Toyu coşkuyla kutlandı

İSMAİL AYDOĞMUŞ / İSTANBUL

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan toyda, Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Yörük Türkmen Derneği Onursal Başkanı Sn. Yusuf Ezel yaptığı konuşmada “Türkiye’nin birlik beraberliği çok önemlidir. Gerekirse biz çarığımızı da yeriz ama bu vatanı kimseye vermeyiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin STK'lardan sorumlu yöneticisi Hasan Akkuş ve Müzeler Müdürü Ayşe Çalışkan da yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun selamını paylaştılar.

MHP il yöneticileri de yaptıkları konuşmada birlik vurgusu yaptılar.

Değişik şehirlerden gelen çok sayıda Yörük Türkmen Dernekleri yöneticileri yaptıkları konuşmalarla toyu selamladılar.

En çok dikkat çekip alkış alan Ak sakallı lider Niyazi Çapa’nın Anadolu’yu ve Yörük Keyfiyesinin renklerini anlatan konuşması oldu.

Toplantıda çok sayıda sanatçı desteği de vardı. Ozan Hilmi Şahballı, sanatçı Mustafa Tünel, Aşık Erzade Kapan, Aşık Zakir Tekkül de sahne aldı.

Meryem ve Kevser Köken türküleriyle, zeybekler ve İstanbul Belediyesi mehteran takımı da sunduğu eserleriyle göz doldurdu.

1. İstanbul Yörük Türkmen Toyu’na en büyük sanatçı desteği de Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’ndan geldi.

Halk Şairi İsmail Aydoğmuş başkanlığında çok sayıda şair ozan ve sanatçı toya katılarak eserlerini paylaştılar.

Düşler Dünyası Başkanı İsmail Aydoğmuş yaptığı konuşmada “Çok zor dönemlerden geçiyoruz. Türkiye’nin birlik beraberliğine ihtiyacı var. Bu birliği sağlamak sanatla olur. Şiirlerimiz türkülerimiz ülkemizin birlik beraberliği içindir” dedi.

Coşku içinde geçen toy izleyenler tarafından beğini kazandı.

1. İstanbul Yörük Türkmen Toyu’na Düşler Dünyasından katılan sanatçlar; Halk Şairi İsmail Aydoğmuş (Bşk), Şair Hilmiye Kılıçarslan Aydoğmuş, Ozan Genceri Şafak Onar, Sanatçı Gülşen Aygün, Sanatçı Aylin Dönmez, Sanatçı Ferda Önder, Ozan Fahri Selvi , K. Şairi Yusuf Arslan,Halk Şairi Resuli Resul Civcik, Şair Yazar Selahattin Yalçıner, Şair Özkan Güli , Şair Nafi Çağlar , Thm Sanatçısı Kemal Yılmaz, Ozan Hasani Hasan Eraslan, Şair İsmail Tosun, Şair Ali Gürz, Şair Bestekâr Habip Özkilislioğlu, Thm Sanatçısı Mehmet Çelik, Sanatçı Bendirzen Gönül Şahin, Şair Fersan Çoksavcı, Ali Gündüz Z.Burnu Çevre Der. Bşk., Thm Sanatçısı Naci Tipi, Şair Hacer Saka ve eşi, Şair Metin Özdoğan, Şair Söz yazarı Hacı Meral, Ozan Süleyman Türkyılmaz ve eşi, Şair Musa Gerçek ve eşi.