İstanbul'a araç girişleri durduruldu, yollar boş kaldı

Trakya’dan İstanbul’a gelen tüm araç girişlerinin durdurulmasının ardından yollar boş kaldı. Boş kalan yollar böyle görüntülendi.

İstanbul'a araç girişleri durduruldu, yollar boş kaldı

Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmemesi sebebiyle yollar boş kaldı.

İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Trakya yönünün ardından Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durdurulduğunu duyurdu.

Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son durumun da paylaşıldığı açıklamada "Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL İSTİKAMETİNE YÖNELENLER İÇİN UYARI

Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması konusunda uyarı da verilen açıklamalarının devamında ise "Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

İSTANBUL'DA ALINAN DİĞER ÖNLEMLER

Yoğun kar yağışı karşısında İstanbul için alınan diğer önlemler ise şu şekilde sıralandı:

  • AVM'ler yoğun kar yağışı nedeniyle saat 19.30'da kapatılacak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai 15.30'da sona erdi.
  • Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışlar yarın sabah saat 08.00'e kadar durduruldu.
  • Ayrıca İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 04.00'e kadar durduruldu.

ARAÇLARDAN İNİP YÜRÜDÜLER

Öte yandan Karla kaplanan E-5 Kara yolunda görüş mesafesi düşerken uzun araç kuyrukları oluştu. İşten evlerine gitmek için servise binen vatandaşlarda araçlardan inerek yola yaya olarak devam etti.