İstanbul'da, Gönül Bağımız Karabağ'dır festival gecesi düzenlenecek

Karabağ’ın özgürleşmesinin ikinci yıl dönümüne yaklaşırken, İstanbul’da “Gönül Bağımız Karabağ’dır” başlığı altında festival gecesi düzenleniyor. Usuboğlu Group tarafından düzenlenen festival gecesinde Türkiye ve Azerbaycan’dan kültür ve sanat hayatından temsilciler katılacak.

İstanbul'da, Gönül Bağımız Karabağ'dır festival gecesi düzenlenecek

Gönül Bağımız Karabağ’dır” başlığı ile 16 Eylül’de gerçekleşecek festival gecesi ile ilgili olarak Usuboğlu Group tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Asırlardır aynı köklerden gelen ortak kültür ve geçmişe sahip halkların sanat ve gelenekleri GÖNÜL BAĞI ile birbirlerine sıkıca kenetlenmiştir. Bu gelenekleri günümüze taşımak, Türk Soylu halkların bir araya gelmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla GÖNÜL BAĞIMIZ KARABAĞDIR FESTİVAL GECESİ konserini gerçekleştiriyoruz. Geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına bu tür organizasyonların düzenlenmesi bizim için bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu sizlerle de paylaşmak adına, bu özel gecede bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanıyoruz.”

KARABAĞ NEDEN GÖNÜL BAĞIMIZDIR?

Açıklamada, etkinliğin neden “Gönül Bağımız Karabağ’dır” başlığı altında düzenlendiği ise, şöyle ifade edildi:

“GÖNÜL BAĞIMIZ KARABAĞDIR KÜLTÜR ve SANAT derken, her sözcüğü özenle ve anlamları üzerinde vermek istediğimiz mesajı derinlemesine düşünerek seçtik. Çünkü, sevginin gücüne inanıyoruz, GÖNÜL ise Türk dilinde olduğu için derin anlamlar barındırır. Türkler, Gönlü ile sever, yüreği ile mücadele eder ve savaşır. Sevgisini, gönlüyle, cesaretini yüreğiyle ortaya koyar. Aslında ikisi de sanki KALP sözcüğünün karşılığı gibi olsa da anlamları farklıdır. Atalarımız, “Kişi kendisine benzeyen GÖNLE akar.” demişlerdir. Bizler de bu nedenle GÖNÜL BAĞI dedik. Kültürü, töresi, gelenekleri, duyguları, davranış ve yaşayışları birbirine benzeyen Türk İnsanı, birbirine benzediği için, benzer şeylere ağlayıp güldüğü için, birbirilerine GÖNÜL BAĞI ile bağlansın istedik.”

ATA VASİYETİNE UYMAK İÇİN...

Düzenlenen etkinlik ile, “gönlü birbirine benzeyen Türklerin” oluşturduğu ortak özgün kültürün ifadesi olan sanatı en güzel şekilde ortaya koymayı hedeflendiği belirtilen açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Türk'ün büyük oğlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” şeklindeki ifadesi bizim anahtarımızdır... Azerbaycan Türk'ü, yüzlerce yıllık esaret, katliam, sürgün ve emperyalist baskılara, asimilasyon siyasetine rağmen milli kimliğini hiçbir zaman kaybetmemiş ve Mehmet Emin Resulzade'nin “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez” ifadesine olan inancını hiçbir suretle yitirmemiş, yeniden kanı ve canı pahasına bağımsızlığını kazanma kararlığını göstermiştir.” Azerbaycan’ın milli, bağımsız bir devlet olarak yeniden inşasının Şah İsmail Hataî’den kalan bir ata vasiyeti olduğu vurgulanan açıklamada, devamla şöyle denildi: “Ulu Önderimiz Haydar ALİYEV liderliğinde Azerbaycan Devleti yeniden yapılanmış ve atalar vasiyeti yerine getirilmiştir. Ulu Önder'in bıraktığı yerden kararlılıkla inkişafı hızla devam ettiren Sayın Cumhurbaşkanımız Al-i Başkumandan Haydar Oğlu İlham ALİYEV ise yine ata vasiyetini yere düşürmeyerek, işgal altında olan topraklarımızı büyük bir askeri ve diplomatik zaferle geri almayı başarmıştır. Böylelikle Gülistan ve Türkmençay facialarından beri 200 yıldır toprak kaybetmemize son verilmiş ve Azerbaycan Türklüğünün makus talihi değişmiş, iki asır sonra ilk defa bizden koparılan yurtlarımız geri alınmaya başlanmıştır. Sn. Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV, adını KARABAĞ FATİHİ olarak Türk'ün şanlı tarihine yazdırmıştır. Azerbaycan'ın büyük oğlu ve babamız Şah İsmail Hataî tarihte ilk defa BÜYÜK AZERBAYCAN İDEASINI gerçekleştirmiş bir Azerbaycan Türk Hakanıdır. O, biz Azerbaycanlılara şu vasiyeti bırakıp gitmişti: Size üç şeyi emanet bırakıyorum. Dilimiz, Vatanımız, Vicdanımız.”

GÖNÜL BAĞIMIZ KARABAĞ’DIR ETKİNLİĞİ KATILIMCILARI

Ünlü oyuncu ve sunucu Doğukan Erdem Kutlu ve Yeliz Kaya tarafından sunulacak “Gönül Bağımız Karabağ’dır Kültür ve Sanat Gecesi”ne katılacak sanatçılar da açıklandı.

Buna göre, etkinliğe katılacak sanatçılar şunlar:

• Elnare Abdullayeva: Azerbaycan Devlet Sanatçısı.

• Babek Nifteliyev: Azerbaycan Devlet Sanatçısı.

• Cansever: Türk Arabesk Sanatçısı.

Murad Laçın: Azerbaycan’da düzenlenen Muğam yarışmasının birincisi, ünlü Muğam Sanatçısı.

• Cevher: Türk Arabesk ve Pop Sanatçısı.

• Terlan Novxanı: Türk soylu ülkelerin sevilen sanatçısı.

• Nigâr Muharrem: Azerbaycan ve Türkiye’de sevilen Pop sanatçısı.

• Sabina Selcan: Azerbaycan’ın sevilen pop sanatçısı.

• Mehmet Kalkan Türk Halk Müziği Sanatçısı

• Saida Quliyeva: Azerbaycan’ın ünlü sanatçısı

• Samara:Türk Arabesk Sanatçısı.

• Nurdoğan Öz: Türk Sanat Müziği Sanatçısı.

Kültür gecesinde Azerbaycan’ın ünlü moda tasarımcısı Leyla Ahmedova’nın katılımıyla Milli Kıyafetlerimizin defilesi de yer alacak.

Tasarlanan kıyafetler OKS Ajans sahibi Oksana Kuznetsova ve modelleri tarafından sergilenecektir.

Türkiye ve Azerbaycan mutfağının zengin lezzetlerinin değerli konuklarımıza ikram edileceği gecede Türkiye ve Azerbaycan başta olmak üzere, pek çok ülkenin önde gelen ünlü siyasetçi ve iş insanlarından oluşan 2000’e yakın katılımcı yer alacaktır.

Bu katılımcılar arasında Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Azerbaycan’ın Kültür Bakanı Anar Kerimov, her iki ülkenin Parlamenterleri, Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçisi Reşat Memmedov, birçok ülkenin başkonsolos ve diplomatları, T.C. il ve ilçe Belediye Başkanları yer alması bekleniyor.

Gece’de ayrıca Türkiye’de tedavi gören Karabağ gazileri de davetliler arasında olacak.

FESTİVAL BİLETLERİNE PASSO'DAN ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

USUBOĞLU GROUP KURUCUSU SAMİRAL USUBOĞLU KİMDİR?

1988 yılında Rusya Federasyonu’nun Saratov Oblast’ında doğan Samiral Usuboğlu, aslen Azerbaycan Türklerindendir. Azerbaycan’ın Batı tarafından (Gümrü ve Revan) Borçalı’ya yerleşen göçmen bir ailenin kızıdır.

Rusya Federasyonu ve Azerbaycan'da çeşitli devlet kademelerinde bulunan babası ve amcası başta olmak üzere Aristokrat bir ailede dünyaya gözlerini açan ve devlet geleneğini, etiğini öğrenerek  büyüyen Usuboğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Rusya ve Gürcistan’da bitirdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk bölümünden başarıyla mezun olan Usuboğlu, Ankara Başkent Üniversitesinde Ceza Hukuku üzerine Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Başkent Üniversitesine bağlı AKMET AKADEMİ‘DE Aile Danışmanlığı ve Yaşam Koçluğu eğitimlerini almıştır.

İstanbul Gedik Üniversitesi’nden ”EMLAK DANIŞMANLIĞI VE TAŞINMAZ TİCARETİ’ EĞİTİMİ”almıştır.

Yıllardır çocuk ve ceza evlerine destek veren ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü olan Samiral Usuboğlu, Azerbaycan’da cezaevlerindeki mahkumların yaşadığı zorluklarla ilgili yazdığı yazılardan dolayı ALTIN KALEM Ödülüne layık görülmüştür.

2013 yılından bu yana ”HABER  S” adı ile iş yaşamına başlayan ve yılmadan çalışmalarını sürdüren Samiral USUBOĞLU, 2022 yılında ”USUBOĞLU GROUP”  adıyla çeşitli alanlarda Danışmanlık ve Organizasyon şirketi olarak çalışmalarını bir üst boyuta taşımıştır.

”Türkiye ve European Busıness Awards’ (Türkiye ve Avrupa İş Dünyası ) ödülleri sahiplerini buldu.

“Usuboğlu Group” bu törende Azerbaycan’ın en iyi Hukuk ve Organize şirketi ödülüne layık görüldü. Ödül tüm “”Usuboğlu Group”” ekibi adına Hukuk Danışmanı Samiral Usuboğlu’na taktım edildi. 

Usuboğlu Group, Samiral Usuboğlu öncülüğünde Hukuk Danışmanlığı başta olmak üzere, Organizasyon, Aile Danışmanlığı, Mali ve Yatırım Danışmanlık, Emlak Danışmanlığı, Vize İşlemleri ve Dijital  Medya Danışmanlığı, Beslenme Danışmanlığı, Siyaset Reklamcılığı, İletişim Danışmanlığı, Editörlük ve Tasarım Hizmetleri, gibi birçok alanda sektörün öncüsü olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

USUBOĞLU GROUP İLETİŞİM:

https://www.usuboglu.com/

Sultan Selim Mah. Lalegül Sk. No:10 Daire:68 Kat: 6 NEF 09. A Blok

Kağıthane/İSTANBUL

0212 877 89 34

0542 547 92 29

info@usuboglu.com