İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kınık silahlı saldırıya uğradı

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, partisinin İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık'ın Halkalı'da aracının içindeyken silahlı saldırıya uğradığını duyurdu.

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kınık silahlı saldırıya uğradı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık, Halkalı'da silahlı saldırıya uğradı.

Saldırgan olay yerinden kaçarken kurşun aracın ön kapısına isabet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın saldırıya uğradığını duyurdu.

 

Özkan paylaşımında, "İYİ Parti İBB Meclisi Grup Sekreteri Sayın Ali Kıdık Halkalı'da silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan olay yerinden kaçarken aracın ön kapısına isabet eden kurşun Ali Beye isabet etmedi. Son dönemde benzer tehditler maalesef bana da yapılıyor." ifadelerini kullandı.

SALDIRGAN SİLAHINI DÜŞÜRMÜŞ

İBB İYİ Parti Meclis üyesi Sinan Gümüş olay yerine giderek video çekerken, silahlı saldırı hakkında da şu bilgileri verdi:

"Ali Bey arabasıyla Halkalı'dan Sefaköy'e gelen, gidiş-gelişli yol üzerindeki otobüs durağının önünden geçerken arabasına yolun hemen karşısından ateş edilmiş. O da can havliyle arabasını hızlıca sürüp yakındaki Nargile Restaurant’a sığınmış. Mermi 7.65 mm ile atılmış. Saldırgan panik halinde olay yerinden uzaklaşırken elindeki silahı da düşürüp yaya olarak kaçmış. Kapının sacından içeri girmiş mermi ama Ali Kıdık'a ulaşmamış. Sacdan içeriye girmiş ama kapıyı delip geçmemiş. Mermi direkt sürücünün olduğu yere atılmış ve Allah'tan sac kısmına denk gelmiş."

Havacılık sektörüyle ilgili web sitesinde genel yayın yönetmeni olan, yazıları kaleme alan Ali Kıdık son dönemde özellikle Atatürk Havalimanı pistlerinin kırılmaya başlandığını iş makinelerinin havalimanına girdiğini, fotoğraflarıyla birlikte yaptığı açıklamalarla ulusal gündeme taşımıştı.

BUĞRA KAVUNCU'DAN AÇIKLAMA

Ali Kıdık'a yapılan saldırının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'dan açıklama geldi.

Kavuncu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İYİ Parti İBB Meclis Üyemiz ve Grup Sekreterimiz Ali Kıdık, bugün Halkalı'da silahlı saldırıya uğradı. Kendinin sağlık durumu çok şükür iyi. Saldırganların en kısa sürede yakalanması en büyük temennimiz. Takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.