İzmir'de trafik kaosu depreme etkin müdahaleyi engelliyor!

İzmirlilerin deprem sonrası araçları ile trafiğe çıkmaları nedeniyle, depremde hasar gören alanlara yetkililer ulaşamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, tüm yetkililer defalarca İzmirlileri zorunlu haller dışında trafiğe çıkmamak konusunda uyarıyor.

İzmir'de trafik kaosu depreme etkin müdahaleyi engelliyor!

İzmir'de depremin ardından yakınlarından haber alamayan veya güvenli bölgeye ulaşmak isteyen vatandaşlar trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medyadan yaptığı çağrıyla, "LÜTFEN!!! DEPREM BÖLGELERİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTURMAYIN!" uyarısında bulundu.

TUNÇ SOYER'DEN ÇAĞRI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer de yurttaşları trafik oluşturmaması konusunda uyardı.

Soyer sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Bayraklı bölgesinde enkaz çalışmalarının hızlanabilmesi özel araç kullanımının azalması gerekiyor. Bu bölgeyi ve bölgeye giden yolları kullanmamaya özen gösterelim. Araç trafiğinin azalması için Kültürpark'ı da trafiğe açıyoruz."

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI DA TRAFİĞİN KİLİTLENMESİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Öte yandan, depremde yıkılan bir binanın önünden basın mensupları vasıtasıyla Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da aynı çağrıyı yaptı.

İduğ, trafik yoğunluğu nedeniyle itfaiye ekiplerinin enkaz bölgesine ulaşamadıklarını belirtti.

İduğ'un açıklaması şu şekilde:

"Buraya bir an önce profesyonel destek gelmeli, trafikten dolayı 20-25 tane itfaiye aracı ulaşamıyor. Bayraklı'da 8 binanın yıkık olduğunu biliyoruz."