Komünist lider Zyuganov: Dış baskılara karşı Putin'i destekleyeceğiz!

Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP) lideri Gennadiy Zyuganov, Rusya'ya yönelik dış baskının artacağını ve ülke içinde toplumsal dayanışma gerektiğini söyledi.

Komünist lider Zyuganov: Dış baskılara karşı Putin'i destekleyeceğiz!

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da grubu bulunan partilerin liderleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le video konferans yöntemiyle bir görüşme yaptı.

Görüşmede söz alan Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP) lideri Gennadiy Zyuganov, Rus lider Putin'in ABD egemenliğinin çöktüğüne ve küresel kaosun arttığına dair sözlerine dikkat çekerek "Bizi bir numaralı düşman ilan eden rakiplerimize neler olduğunu de anlamamız önemli" dedi.

20 Ocak'ta göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden'ın kendi ülkesinde bir dirençle karşılaşacağını kaydeden Zyuganov, "ABD şimdiden ikiye bölündü, iki azil süreci başarısızlıkla sonuçlandı. Meydan okumalara yanıt verecek süremiz var ve sizin (Putin'in) stratejik inisiyatiflerinizi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Zyuganov, propaganda amaçlı sabotajlara hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydederek "Rusya'ya dışarıdan uygulanan baskı artacak ve içeride toplumsal dayanışmayı sağlamamız gerekiyor" diye ekledi.

Rusya Federasyonu Komünist Partisi meclis başkanlığını yürütüyor ve % 19 oya sahip.