Korona Nürnberg havalimanını zarara soktu

Korona salgını Nürnberg Albrecht Dürer havalimanı'nı zarara soktu.

Korona Nürnberg havalimanını zarara soktu

Küresel korona salgınının büyük etkilerinden birisini seyahat endüstrisi üzerinde gösteriyor ve Nürnberg Havalimanı da bu etkilenmeden nasibini aldı.

Geçtiğimiz senelerde zarar etmediği için Almanya'nın en iyi havalimanları arasında gösterilen Nürnberg Albrecht Dürer Havalimanı'nın korona nedeniyle 2020 senesinde 40 milyon Avro zarar ettiği açıklandı.

Albrecht Dürer Havaalanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe yaptığı açıklamada, "küresel korona salgınının büyük etkilerinden biride seyahat endüstrisini etkiliyor ve Nürnberg Havalimanı da bu etkilenmeden malaesef nasibini aldı.

Korona salgını işletmeleri zorda bıraktığı gibi Nürnberg Havaalanınıda çok zarar soktu. Hupe,yönetimin erken tepkisi ve yatırımlarda,personel ve malzeme maliyetlerinde tasarruf uygulaması yapsada zararı önleyemedi" dedi.

2020'de 917 bin 296 yolcu ve iş ve tatil amaçlı olarak Nürnberg havalimanını kullandı.

Bu sene yaz sezonunda uçuşlarda hareketlilik olmasa zararın dahada yükseleceğinin altını çizen Dr.Hupe, "Türk Hava Yollarıının uçuşların var olması zararın çoğalmasını engelledi. Türk Hava Yolları gibi bir şirketin Nürnberg'den uçması havaalimanı iştemesine büyük maddi katkı sağladı" dedi.

İlhan BABA - NÜRNBERG