Kosova Türklerinin mecliste temsilcileri belirlendi

Kosova Merkez Seçim Komisyonu resmi sonuçları açıkladı. Resmi sonuçların açıklanmasıyla birlikte milletvekili olmaya hak kazanan adaylar da belli oldu. Buna göre, Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP’den milletvekili olmaya hak kazanan isimler de açıklandı. KDTP Mecliste Genel Başkan Fikrim Damka ve tekrardan milletvekili seçilen Fidan Brina Jılta tarafından temsil edilecek.

Kosova Türklerinin mecliste temsilcileri belirlendi

Merkez Seçim Komisyonu resmi verilerine göre, Fikrim Damka 3 bin 783, Fidan Brina Jılta ise 2 bin 515 oy aldı.

KDTP seçimde, 6 bin 496 oy aldı.

“Toplumumuzun hak ve çıkarları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz”

Merkez Seçim Komisyonu resmi sonuçları kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisi’nden bir kez daha Milletvekili seçilen Fidan Brina Jılta, bir açıklama yaparak seçmenine teşekkür etti.

Kosova Türk toplumunun hak ve çıkarları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Milletvekili Fidan Brina Jılta açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli dostlar,

Saygıdeğer halkım,

Kosova Türk toplumunun kıymetli fertleri,

Ülkemiz ve toplumumuz için büyük önem arz eden bir seçim sürecini daha geride bıraktık.

Seçim kampanyamız süresince, samimiyet ilkesi çerçevesinde sizlerle bir araya gelmeye, toplumsal hedef ve gâyelerimizi sizlere aktarmaya gayret gösterdik.

Bunun sonucunda Kosova Türk toplumu, yegâne temsilcisi Kosova Demokratik Türk Partisi’ne yine sahip çıkarak, bu partinin #BizimPartimiz olduğunu tasdik etmiştir.

Merkez Seçim Komisyonu (KQZ) tarafından açıklanan nihai sonuçlara göre, halkımızın iradesi doğrultusunda şahsıma, önümüzdeki yasama döneminde Kosova Parlamentosu KDTP Milletvekili sıfatı ile ülkemize ve toplumumuza hizmet etme sorumluluğu verilmiştir.

Seçmenimizin vermiş olduğu sorumluluğun bilinciyle, toplumumuzun hak ve çıkarları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile;

Kosova Türk toplumuna hizmet etme gâyesi ile çıkmış olduğumuz bu yolda, güven ve desteklerini esirgemeyen değerli KDTP seçmenlerine, seçim süreci boyunca büyük bir özveriyle çalışan ekip arkadaşlarıma ve parti teşkilatlarımıza can-ı gönülden teşekkürlerimi sunarım.”