Maserati yeni Continental SportContact 7'i tercih etti

Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, yeni SportContact 7 lastikleriyle Maserati’nin Levante ve Quattroporte modellerinin orijinal lastik tedarikçisi oldu. Continental SportContact 7, maksimum güvenlik, performans ve verimlilik için özel olarak geliştirildi.

Maserati yeni Continental SportContact 7'i tercih etti

Maserati, Levante ve Quattroporte modellerinde orijinal ekipman olarak Continental’in yeni premium lastiği SportContact 7’yi tercih etti.Çok sayıda karşılaştırmalı testin galibi Continental SportContact 6 deseninin halefi olan yeni SportContact 7, en ileri lastik teknolojileriyle geliştirildi. Continental’in yeni lastiğindeki öncelikli tasarım hedeflerinden biri, hem ıslak hem de kuru yola en iyi şekilde uyum sağlayan bir lastik sırtı yaratmaktı. Lastik sırtında kullanılan Black Chili kauçuk bileşimi, optimum çekiş gücü için özel olarak geliştirildi. Sonuç olarak, yarış pisti performansı selefine gore yüzde 10 artarken, ıslak zemin defrenleme mesafesi yüzde 8 oranında azaldı. Yeni SportContact 7 kuru yolda frenleme performansında ise kullanım ömrü boyunca yüzde 17 daha fazla kilometer ile selefine yüzde 6 fark attı.

Continental Orijinal Ekipman Lastik Geliştirme Departmanı Başkanı Dr. Holger Lange, "Otomobilin asfaltla tek bağlantısı olan lastikler, optimum bir sürüş deneyimi için Maserati'nin olağanüstü gücünü yola daima güvenle aktarabilmelidir. Bu nedenle lastikler araç ile mükemmel uyumu yakalamalı ve araç performansını en iyi şekilde desteklemelidir. Continental, tüm araç modellerinin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan lastiği geliştirmek için araç üreticileriyle yakın iş birliğine devam etmektedir” dedi.

SportContact 7, süper spor otomobillere kadar geniş bir yelpazede, spor özellikte binek araçlar için geliştirildi. Continental SportContact 7, 2022 baharında19 ile 23 inç arası toplam 42 ürün ile satışa sunulacak ve tedarik yelpazesi giderek genişletilecek.