Mazlum Kiper: Çektiğim filmler TRT'de kayboldu!

Mazlum Kiper: Çektiğim filmler TRT'de kayboldu!

M. HALUK YALÇINKAYA

Arzu Altınçiçek'in yapımcılığında, Sedat Tulumdaş'ın moderatörlüğünde Basın ve PR çalışmaları Kıvanç Terzioğlu tarafından yürütülen ''Kim Seslendirdi'' programı yaklaşık 2 yıldır dur durak bilmeden Youtube kanalında Efsane isimleri konuk almaya ve onların bilinmeyenlerini ortaya çıkartmaya devam ediyor.

Programa katılan Mazlum Kiper'den samimi itirafların yer aldığı programda öne çıkanlar, izleyenler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Babası Makedonya Manastır doğumlu olan Mazlum Kiper adını dedesinden aldığını ve Makedonya'dan Türkiye'ye olan Göç hikayesini ''Kim Seslendirdi'' pogramında muhteşem dille anlatıyor.

Babası 1931 yılında Muhsin Ertuğrul'un yanına giderek tiyatrocu olmak istemesiyle kendisininde Muhsin Ertuğrul ile büyüdüğünü ve çocukluğunun Necip Fazıl Kısakürek ve Reşat Nuri Güntekin ile geçtiğini belirtiyor.

''Makedonya'da doğmadım İstanbul doğumluyum ama Makedonca öğrenerek orada film çektim'' diyor.

İlk oyununu Tepebaşı Dram Tiyatrosunda Vasfi Rıza Zobu'nun başrolunu oynadığı bir oyunda dublaj ve seslendirme sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm ile oynadığını sözlerine ekliyor.

Makedonya'da 2 film çektiğini ve sonrasında İsveç'ten dönüp bu filmleri TRT'ye verdiğini ve Ankara'da TRT'nin filmleri kaybettiğini belirtiyor. Yabancı

Damat dizisine Yunanca bildiği için özellikle seçildiğini ve bu filmde 3 dil konuştuğunu, ilk başrol dublajını Sacide Keskin'in verip yönettiğini; Sadettin Erbil, Abdurrahman Palay ve Hayri Esen ile yıllar sonra beraber seslendirmeler yaptığını anlatıyor.

Mazlum Kiper'in seslendirme yaptığı işler arasında; Çizgi film kahramanı Goffy, Bay Yengeç, Yüzüklerin Efendisi : Yüzük Kardeşliği filminde Cristopher Lee (Saruman), Sean Connery, Antony Hopkins, Morgan Freeman, David Attenborough, Avatar Korra dizisindeki Zaheer karakteri, National Geographic'teki Belgesellerin bir çoğu, Dev Kanatlar Kara Akbaba belgeseli, Ajda Pekkan'ın 1998 yılında çıkardığı Best Of albümünde Palavra şarkısı, İlber Ortaylı'nın 12 kitabı, Radyo Tiyatrosunda ise rahmetli Yıldız Kenter ile rahmetli Müşfik Kenter'in oğlu'nu seslendirmesi gibi projeler yer alıyor.