Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali sona erdi

6 ve 7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 35’inci Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali büyük bir şölenle sona erdi.

Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali sona erdi

Pandemi nedeniyle verilen 3 yıl aradan sonra 35’inci kez düzenlenen Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali 6 Ağustos günü, Türkiye dışında 10 ayrı ülkeden katılımcıların da yer aldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Vatandaşlarla birlikte, çok sayıda aşçılık örgütlerinin katıldığı kalabalık kortej, Bolu Belediyesi'nin bando takımı tarafından çalınan müzik eserleri ve marşlar eşliğinde ilçe merkezinden festival alanına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından festivalin açılış töreni gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA KATILIM VARDI

Mengen Belediyesi Konuk Evi Önünden başlayan 35’inci Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali kortej yürüyüşüne Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mengen Kaymakamı Ender Ekrem Ergün, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş, İsveç Konsolosu Peter Ericson, Hollanda Konsolosu Karin Yones, ULAF, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği, AŞKON, UGEF Başkan ve Üyeleri, Aşçılar ve vatandaşların yoğun katılımıyla Bolu Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşti.

HEP BİRLİKTE OKUNAN İSTİKLAL MARŞI İLE AÇILIŞ YAPILDI

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan okunan İstiklâll Marşı ile başlayan açılış töreninde, önce Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü halk dansı gösterisi sundu.

Halk oyunları gösterisinin ardından ilk olarak Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Başkanı Haşim Demirtaş bir açılış konuşması yaptı.

Ardından Mengen ve Bolu Belediye Başkanları birer konuşma yaptılar.

Daha sonra, festivale katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da teşekkür konuşması yaptı.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut'un yerli ve yabancı konuklara takdim ettiği plaket ve hediyelerin ardından çekilmek istenen toplu hatıra fotoğrafına ilçe kaymakamı Ekrem Ender Ergün'ün katılmayı ve birlikte görüntü vermeyi reddetmesi, Festival'a katılanlar arasında şaşkınlığa ve tepkiye yol açtı.

Mengen Kaymakamlığı, dünyanın her yöresine aşçı ihraç eden Mengen'in uluslararası üne sahip aşçılık festivaline resmi sitesinde de yer vermemişti.

ZENGİN İKRAMLARI VE MÜZİKLERİYLE İZ BIRAKAN FESTİVAL

35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'nin açılış töreninin ardından protokol üyelerinin ve yabancı konukların katılımıyla kurdele kesildi.

Festival etkinlikleri kapsamında Mengen İlçesine özgü coğrafi işaretli yöresel lezzetlerin ve çeşitli ikramların bulunduğu zengin ikramlar yapıldı.

Bu yılın, festivalde en dikkat çeken etkinliği, vatandaşlara yöresel ikramlıklar yanında, tam 50 bin çöp şiş dağıtıldı.

Böylece, Festival kapsamında, kendi alanında küçük bir dünya rekoru kırılmış oldu.

Ülkenin her yöresinden katılan aşçılık sivil toplum örgütlerinin tanıtım stantları yanında, ödüllü yemek yarışmaları ve konserlerin yer aldığı yüklü bir program içeriği ile Aşçılık ve Turizm Festivali ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı.

YÖRESEL LEZZET YARIŞMASI

Yöresel yemek yarışmasında ise "Kaldırık Dolması" ile Gülçin Gökbaş birinci, "Kara Helva" ile Huri Oran ikinci, "Kedibatmaz" ile Fadime Sema Önal üçüncü oldu.

FESTİVAL ZİYARETÇİLERİ MÜZİKLE DOYASIYA EĞLENDİ

35’inci kez düzenlenen Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'nin akşam programları ise, müzikle doluydu.

6 Ağustos, Cumartesi akşamı, sevilen sanatçılar Mithat Körler ve Ece Seçkin arka arkaya çıktıkları sahnede, festival ziyaretçilerine birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz anlar yaşattılar.

7 Ağustos Pazar akşamı ise, sahneye ilk olarak çıkan Tubil Halk Dansları Topluluğu gösterilerinin ardından, Maske Orkestra ve Duygu Kutlu’nun seslendirdikleri şarkılarla vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, festivale katılan müzisyenlere plaketlerini takdim ederek teşekkür etti.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Bulut’un yaptığı, tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür konuşması ile 35’inci Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali sona erdi.