MESAM ve Düşler Dünyası Topluluğu Aşık Veysel'i andı

MESAM ve Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen ortak etkinlikte bir araya gelen şair, ozan ve sanatçılar, Gülhane Parkı’ndaki anıtı başında toplanarak Aşık Veysel’i andılar.

MESAM ve Düşler Dünyası Topluluğu Aşık Veysel'i andı


21 Mart 2022 Pazartesi günü saat 10.00'da Gülhane Parkı'nda bulunan Aşık Veysel anıtının önünde buluşan şair, ozan ve müzisyenler Cumhuriyetimizin yetiştirdiği ozanların en büyüğü Aşık Veysel Şatırğoğlu’nu şiirler ve türkülerle andı.

Oldukça soğuk havaya rağmen, Aşık Veysel anma törenine katılanların önceki yıllara oranda daha fazla olduğu gözlendi.

Tören saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından, MESAM başkanı Recep Ergül yaptığı konuşmada “Aşık Veysel, sevgi ve birlik konusundaki türküleriyle sembol isimlerdendir. Veysel siyaset üstü bir kişiliktir. Tıpkı Mevlana, Hacı Bektaş Veli gibi” dedi.

Aşık Veysel adına bir senfoni bir resital ve birlikte ödüllü bir şiir yarışması yapmayı planladıklarını açıklayan Başkan Ergül Aşık Veysel’in “Gelmez Yola Gidiyorum” eserini seslendirdi.

Aşık Veysel’İn torunlarının hazır bulunduğu etkinlikte konuşma yapan torunu Çiğdem Özer şiirlerinden örnekler vererek ”UNESCO dedemi kültürel değer olarak anılması gereken kişiler listesine alınmıştır” dedi.

Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Halk Şairi İsmail Aydoğmuş da yaptığı konuşmada “Aşık Veysel anmasını canlı yayınlayan Trakya Türk TV ve Vizyon 58’e teşekkür ediyorum. MESAM Başkanımız değerli Recep Ergül, Düşler Dünyası’nın dayanışma teklifine olumlu yanıt vererek, Veysel anmasına verdiği emeklerden mutluyum. Yıllardır ekmeğini yedikleri ozanlara bu yönetim sahip çıkmıştır” dedi.

MESAM ve Düşler Dünyası’nın birlikte yaptığı etkinlikte moderatör Ahmet Özdemirdi. MESAM YK üyesi Selahattin Akarsu’nun da katıldığı, Eski Kültür Bakanı Mustafa Kul gibi şahsiyetlerin destek verdiği etkinlikte, Aşık Veysel’e yazılan şiirler türküler dile geldi.

Şiir müzik şöleni halinde devam eden anma etkinliği saat 13.00’e kadar sürdü. Anıt başında fotoğraf çekilen topluluk gelecek yıl buluşmak üzere vedalaşarak ayrıldı.



Haber: İsmail Aydoğmuş
Fotoğraflar: Resul Civcik, Ayhan Aydın, Metin Karakuş, Paşa Yalçıın, Cevdet Ergün, Doğan Gürz