Metiner: Türkiye'yi tekrar ABD'nin yanında yer alan politik iklime götürebilirler

Türkiye bir taraftan ABD ve NATO'cu demeçlere sahne olurken, diğer taraftan ABD ve NATO karşıtı söylemler halkında desteği ile her geçen gün büyüyüp gelişmekte.

Metiner: Türkiye'yi tekrar ABD'nin yanında yer alan politik iklime götürebilirler

HABER: BORA ÖZİZMİRLİ

Türkiye bir taraftan ABD ve NATO'cu demeçlere sahne olurken, diğer taraftan ABD ve NATO karşıtı söylemler halkında desteği ile  her geçen gün büyüyüp gelişmekte.

ABD ve NATO karşıtı söylemlerde damgasını vuran  isimlerden biriside eski AK Parti Milletvekili  Gazeteci Yazar Mehmet Metiner .

Mehmet Metiner, katılmış olduğu CNNTürk canlı yayınında "NATO bugüne kadar Türkiye'nin ne işine yaramıştır?"şeklinde sorarken diğer taraftan Türkiye'de her partiye sızmış çok sayıda Amerikancı etki ajanı olduğunu, bu etki ajanlarının Ukrayna krizini bahane ederek Türkiye'yi tekrar ABD ve NATO'nun yanında yer alan politik iklime sürükleyebileceği  konusunda kaygılı olduğunu dile getirip, uyarıda bulundu.

Mehmet Metiner konuşmasına şöyle sürdürdü:

Biz yıllardan beri NATO üyesi bir ülkesiyiz. 1952'den beri üyesiyiz. Soruyorum !NATO bizi kime karşı korumuştur?

Çok merak ediyorum.Veyahut bugüne kadar Türkiye'nin ne işine yaramıştır?

Türkiye yeniden bu gerilim, kriz sebebiyle,(Ukrayna) NATO üyesi olmasıyla  sıfatıylada kara ordusu gibi konumlandırıp,konuşlandırmak istiyorlar. Türkiye'nin nefesini, gücünü bu şekilde tüketmeye çalışıyorlar.

Nato üzerinden eğer bir şey çıkarsa orada(Ukrayna) 'sende NATO üyesisin  Ey Türkiye! Senin bugüne kadar kadrini, kıymetini bilmedik'deyip , sırtımızı sıvazlayacak içimizde pek çok Amerikancı var zaten.

Bunu 'yeniden ABD ile beyaz sayfa açalım.vb.' şeklinde belki işte ' Suriye'de PKK adına taviz verebilir,madem çok rahatsızsınız şimdiye kadar Türkiye'nin kıymetini bilmedik, YPG'ninde PKK olduğunu bilmedik, hadi oradaki oluşumu lav edelim...Ey Türkiye bizim için çok kıymetlisiniz'diyebilirler.

Ben Türkiye'nin hele hele Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin bu oyuna geleceğine kanaatinde değilim. Ama 2023'e doğru giderken başka denklemler nasıl oluşur bilmiyorum.

Ama içimizde pek çok miktarda Amerikan,her partinin içinde sızdırılmış,Amerikan'ın etki ajanı gibi çalışan bir takım unsurların olabileceğini böyle politik bir söylemin yani tekrar ABD'nin yanında yer alırsak çok daha güçlü çıkacağımızı varsayan ,işte böylelikle de tarihsel olarak hep Osmanlıya ve Türkiye'yi kaybettiren Rus tehditini de bertaraf edeceğimizi varsayan, yeni bir politik iklime Türkiye'yi götürebilirler kaygısını taşıyorum.

Benim tanıdığım,bildiğim,sağ duyusundan ve liderliğinden kesin olduğum Sayın Erdoğan asla buna izin vermez ama böyle bir politik iklimi Türkiye'de oluşturmaya çalışırlarsa,eğer bu kriz sıcak bir çatışmaya dönüşürse, Türkiye'de bu şekilde sırtı sıvazlanmaya devam edilirse, Amerika işte Suriye'nin kuzeyi veya FETÖ üzerinden başka tavizler verebileceğini de gösterirek benim böyle bir kaygım var. Ülkem adına ciddi kaygılıyım."dedi.