Milliyetçi iş insanları platformu buluşturdu

Milliyetçi İş Adamları Platformu düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde, iş insanlarını ve esnafları buluşturdu.

Milliyetçi iş insanları platformu buluşturdu

Bayır Diamond Hotel Konya’da düzenlenen geceye, Milliyetçi İş Adamları Platformu Başkanı Murat Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Gelecek Partisi İl Başkanvekili Resul Sağlam, Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, İş İnsanları ve esnaflar katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Milliyetçi İş Adamları Platformu Başkanı Murat Yılmaz, “Bizlere bu sıcak ve samimi ortamın oluşmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık 4 yıl önce kurduğumuz Milliyetçi İş İnsanları Platformu büyüyüp çığ gibi oldu. Bu başarı hepimizi mutlu ediyor. Bu yılki toplantımızı Cumhuriyetimizin 98.Yıl kutlamaları ile birlikte yapmayı istedik. Biliyoruz ki Cumhuriyet; insanca yaşamanın teminatı, yürüdüğümüz yolun ışığı, hak ve hukukumuzun koruyucusudur. Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Milliyetçi İş İnsanları Platformu’nun çıkış noktası ve ilham kaynağı Ahilik Teşkilatıdır. Ahilik Teşkilatı 13. Yüzyılda ortaya çıkan ve Moğol İstilasından kaçan Türklerin Anadolu’da kurmuş oldukları bir esnaf örgütüdür. Bu teşkilatın amacı, Anadolu’daki Türk zanaatkârı ayakta tutmaktır. Bu teşkilatın en önemli unsuru ise, dayanışma ve kardeşliktir. Bu teşkilatın üyeleri dini ve ahlaki kurallar ile örnek olmuşlardır. Bu sayede doğru yoldan şaşmadan ticaret yapmayı amaç edinmişlerdir. Platform üyelerimizde bu amaç doğrultusunda yol alacaktır. Gecemize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Türk Milletinin yoludur

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş konuşmasında Cumhuriyetin Türk Milletinin yolu olduğunun üzerinde durarak, “Bizleri burada buluşturan platforma teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet millet olarak bizim yolumuz ve yönetim sistemimizdir. Bundan hiçbir şekilde dönüş olmayacaktır. Burada iş insanlarımız ve esnaflarımız var. Sadece devlet üretmiyor. Emeği kutsal değer olarak gören bir anlayışla üretime ve ekonomiye katkıları sürüyor. Ülkemizde maalesef büyük sıkıntılar var. Türkiye 2001 krizine benzer bir durumda olup, hatta daha ağır olarak ekonomik krizi hissediyor. 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar krizden kurtarmadığı gibi, millete de iyi bakmıyor. Milletten ve adaletten kopuş vardır. Ekonominin temelinde güven vardır. Ekonomide ve ülkede güven kalmamışsa, ekonomi düzelmediği gibi, kalkınmada olmaz. Dünyadaki ülkelerde Merkez Bankaları bağımsızdır. Bizde ise Partili Başkanı bağlıdır. Bu yanlıştır. Bağımsız olmalıdır. Ülkemizde ihracatla ithalat arasında çok açık vardır. İthalatçı bir ülke olmuşuz. Bunun sebebi de bellidir. Başkanlık sistemidir. Ülkemizi bu sistem uçuruma götürdü. Bu sistemden kurtulmamız gerekiyor. Partimiz iktidarında başkanlık sistemi yerine güçlendirilmiş bir parlamenter sistem getirilerek, ülkemiz her anlamda rahatlatılacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından geceye katkılarından dolayı Milliyetçi İş İnsanları Platformu Başkanı Murat Yılmaz İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a plaket verirken, Ruhsal Tanrıkulu İlker Yiğit’e ve Gökhan Yokuş Münir İzbudak’a, Platform Başkan Yardımcısı Ömer Turan Yalgın’da Mustafa Aygün’e plaket verdi.