Muhtarlar Konfederasyonu’ndan Kızılay’a kan bağışı desteği

Ülkemizin kan ihtiyacını vatandaşların bağışlarıyla karşılayan Kızılay, toplumun her kesiminden büyük ilgi ve destek görüyor. Düzenli kan bağışının arttırılması amacıyla da Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile Kızılay arasında bir iş birliği yapıldı.

Muhtarlar Konfederasyonu’ndan Kızılay’a kan bağışı desteği

Kan bağışlarının düzenli bağışçılardan elde edilmesi için Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’ndan da destek gören Kızılay, bu desteği bir iş birliği protokolüyle imza altına aldı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın ev sahipliği yaptığı törene Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk eşlik etti. Yapılan iş birliğiyle Kızılay tarafından gönüllü kan bağışının önemi konusunda eğitimlerini alan federasyonlar, dernekler ile muhtarlar kan bağışı kampanyaları düzenlemenin yanı sıra hali hazırda var olan kampanyaları da destekleyerek ülkemizin ihtiyacı olan kanın karşılanmasına katkı sunacak. 

“Muhtarlık ile Kızılay aslında ilişkili”

Kızılay ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu arasında bir iş birliği protokolü akdedildiğini dile getiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık,  “Türkiye’deki mülki idare sisteminde halkın iradesinin kılcallarına indiği bir mekanizma olan muhtarlık ile Kızılay aslında ilişkili. Çünkü biz de teşkilatlarımızla insanlara, ihtiyaç sahiplerine dokunmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızda hakeza bunu yapıyorlar. Ülkemizdeki 18 bin köyde, 32 bin mahallede gerçekten büyük bir yapıyla teşkilatlanmış olan muhtarlarımız, demokrasinin birinci basamağı ve en güçlü yapısı. Vatandaşla en fazla muhatap olmak durumunda olan devletimizin seçilmiş olan bir noktası. Özellikle Onursal Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kızılay’da yürütmüş olduğumuz çalışmalar münasebetinde aynı perspektifte olaylara bakıyoruz. Ne zaman bir afet, olağanüstü bir durum olsa ilk yaptığımız etkilenen bölgedeki muhtarımızı aramak, ondan olayı anlamak oluyor. Ya da bir ihtiyaç varsa, bir yoksula ulaşılması gerekiyorsa yine bize ilk bilgiyi veren, rehberlik eden değerli muhtarlarımız oluyor. Özellikle kan hizmetleri konusunda da bu iradenin tecelli etmesi noktasında bu iş birliği protokolümüzü imza altına alıyoruz. Konfederasyonumuza da iş birlikleri ile gayretleri için, Kızılay’la olan münasebetleri ve güveni için tekrar teşekkür ediyorum.

“Kızılay’la birlikte çalışmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz”

Kızılay’ın kan temini konusunda yaptığı kutsal görevinden dolayı teşekkürleri ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Muhtarlar demokrasinin temel taşı olduğu gibi milletin de birinci derece temsilcisidir, halkın sorununu bilen derdiyle dertlenen kişidir. Milletimize hizmet yolunda bizlerin de Kızılay’a destek olması gerekiyor ve verilecek olan bir kanın üç can olduğunun bilinciyle birlikte hareket ederek bu yolda hep beraber, gönül gönüle milletimize hizmet etmek için buradayız. Bunu da başaracak güçteyiz. Birikimimiz var ve aynı hevesle, şefkatle inşallah milletimize, ihtiyacı olan insanlarımıza Kızılay’ın dünyanın neresinde bir ıstırap varsa orada olduğu bilinciyle Kızılay’la birlikte çalışmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından ise kan bağışı çalışmalarına destek verecek olan protokol Kınık ile Aktürk tarafından imza altına alındı.