Müzisyenlerin en büyük meslek örgütü MESAM'da yönetim değişti

Müzisyenlerin en büyük meslek örgütü olan Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM)'da koronavirüsü salgını nedeniyle bir yıldır ertelenen seçimli olağan kongre Çarşamba günü, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Seçimlere katılan 3 listeden Recep Ergül'ün Değişim ve Reform Grubu, MESAM'ı önümüzdeki 2 yıl yönetecek ekip olarak ipi göğüsleyen liste oldu.

Müzisyenlerin en büyük meslek örgütü MESAM'da yönetim değişti

1986 yılında kurulan, Türkiye'nin ilk ve en çok üyeye sahip müzik meslek birliği olan Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) geçen yılın Mart ayından bu yana ertelenen Olağan Genel Kurul'u, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Seçimlere, görevden alınan eski YK üyelerinden Cahit Berkay'ın Mesam Demokrasi Grubu, Sümer Ezgü'nün Yeni Mesam İçin Birlik ve Yenilik Grubu ve Recep Ergül'ün Değişim ve Reform Grubu katıldı.

Yapılan divan seçimini Değişim ve Reform Grubu'nun desteklediği, eski MÜYORBİR Genel Başkanı Ahmet Koç'un büyük çoğunlukla kazanması üzerine, ilerleyen saatlerde Mesam Demokrasi Grubu ve Yeni Mesam İçin Birlik ve Yenilik Grubu kongreyi terk etti.

SEÇİMLERİ DEĞİŞİM VE REFORM GRUBU KAZANDI

Seçimlere tek listeyle girilen MESAM 16. Olağan Kongresi'nde yeni yönetim kurulu şu müzisyenlerden oluşuyor: Recep Ergül, İskender Paydaş, Göksel Pesenpaten, Suat Suna, Selim Çaldıran, Abdülkadir Doğan, Selehattin Akarsu, Hülya Şenkul, Tuğba Akkavak, Zülfü Beyhan, Mehmet Emin Bitmez.

Yeni seçilen Haysiyet Kurulu üyeleri ise şöyle: Özkan Can Canpolat, Abdullah Karaman, Hakan Sarıca, Mustafa Özkent, Canan Karadeniz.

Yeni Teknik Bilim Kurulu üyeleri: Haydar Tanrıverdi, Yıldıray Gürgen, Fatih Doğaner, Aleks Tataryan, Engin Çır.

Yeni Denetleme Kurulu üyeleri: Cengizhan Mutlu, Barış Bilgili, Yücel Peker, Erkan Yoksuli, Halil Gökkaya.

EN YÜKSEK KATILIMLI SEÇİM

MESAM 16. Kongresi, müzisyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Uzun yıllardır düzenlenen en yüksek katılımlı seçim olduğu konusunda fikir birliği vardı.

Recep Ergül'ün Değişim ve Reform Grubu'nun, oy hakkına sahip, asıl üye statüsündeki yaklaşık 1350 katılımcının oylarının % 80'ini aldığı tahmin ediliyor.

YENİ BAŞKAN'DAN İLK MESAJ

MESAM'ın yeni başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Recep Ergül, zaferini sosyal medya hesabından yayımladığı bir mesajla duyurdu.

Ergül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"MESAM 'da dostluk, sevgi, barış ve projeler kazandı.

Son dakikada, 3 grubun bana karşı birleşmelerine rağmen, MESAM tarihinin en yüksek oylarıyla bize teveccüh gösteren bütün MESAM Üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Çok güzel şeyler olacak..."