Nezaket Memmedova: Aliyev siyasette bir büyük ustadır

Azerbaycan'ın tanınmış siyaset bilimcilerinden Nezaket Memmedova, Pravda.az'a açıklamada bulundu.

Nezaket Memmedova: Aliyev siyasette bir büyük ustadır

"Kurt kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz! Rusya şüphesiz bu savaşı kazanacaktır ama ihaneti unutmayacaktır. Her neyse, bu benim tahminim. Önünde duranları ve etrafındakileri tanıdı."
 
Azerbaycan'ın tanınmış siyaset bilimcilerinden Nezaket Memmedova, Pravda.az'a açıklamada bulundu.

Nezaket Memmedova açıklamasında, Batılı emperyalist devletlerin FETÖ ve SOROS gibi yapıları kullanarak çeşitli hile ve oyunlara başvurduğunu, Azerbaycan ise; İlham Aliyev liderliğinde bu hile ve oyunları bozduğunu dile getirdi.
.
Memmedova açıklamasının sonunda "İlham Aliyev büyük siyasette yetenekli bir büyük ustadır. Onun yerine maceraperest bir devlet başkanı olsaydı, ülkedeki durum çok daha kötü olurdu. Son olaylardan çıkardığım sonuç bu." şeklinde sonlardırdı.

Siyaset Bilimci Nezaket Memmedova'nın Pravda.az'a verdiği işte o açıklama:
 

“44 günlük ölüm kalım savaşı Karabağ'daki Ermenilerin statüsünü talep eden Batı'nın yanında oturmak, binlerce cana mal olan zaferi görmeden ne anlama geliyor?! 

Rusya denilince, 20 Ocak Hocalı diyenler, neden Batı'nın 44 gün savaşlarının sonuçlarını tanımadığını söylemiyorsunuz?! 20 Ocak'ta 44 gün süren savaşta halkımız Hocalı faciasında ölen insan sayısından fazla ölmedi mi?! 

Ermenilere statü vermek için üzerimize düşen Batı, onların anısına saygısızlık etmiyor mu?! Bunun anlamı, 3.000 şehidin genç hayatlarının hangi amaçla yarıya indirildiğini görmeden dediklerini yapmak isteyecekler ve Batılılarımız onları destekleyecek mi?! Neden herhangi bir Batılı ülkenin büyükelçilikleri önünde protesto etmediniz, siz "demokratlar"?! 

Ukrayna'ya mı yoksa Karabağ'a mı ihtiyacımız var?! Azerbaycan'ın kaderinin Ukrayna'da belirlendiğini söylüyor. Evet haklısınız. 

Batı Ukrayna'da galip gelseydi, gelip Karabağ'daki Rus birliklerini geri çeker ve statü meselesini Ermenilere açardı. Ermenilere bakıyorum, çoğunun profillerinde Rus bayrakları var. Destek gruplarında Rusya'ya desteklerini ifade ediyorlar. Nasıl ki insanlar zamanın nabzını tutturuyorsa, yılanlar bir depremi önceden görmüşlerse, er ya da geç güç ve hegemonya rüzgarının kuzeyden geleceğini bilerek ona yöneldiler. 

Pek çok Azerbaycanlı FETÖ'nün, Soros'un, Batı emperyalizminin oyunlarına uymasa ve Rusya'ya bu kadar karşı çıksa... Hayırlı bir şey vaad etmiyor. Demokrasiden, ifade özgürlüğünden ve Batılı değerlerden gurur duyanlara ve barbarca karşı çıkanlara saldırdılar. 

Sanal karşıtlığa dayanamazlar, bakın Allah onlara bir günlük güç verse ne yapacaklar. Bu onların son iniltileriydi, bu yüzden çıldırdılar. 22 Şubat anlaşması stratejik seçimimizi doğruladı. 

Bana göre bu anlaşma, Cumhurbaşkanı Aliyev'in en doğru dış politika kararlarından biriydi. Karşı taraf da hemen "açığa vurma" emrini yerine getirdi. Sanki Armagedon savaşını kaybetmiş Deccal'in ordusu gibiydiler. Biden Baba diyenler, Soros'un adamlarını Gürcistan ve Ermenistan'a getirdiğini anlıyor ama sonuna kadar dayanamadılar. 

Belarus'taki girişimler genellikle başarısız oldu ve Ukrayna'da sonuç çok yakın. Bu coğrafyanın tek hakim gücü vardır ve isteseniz de istemeseniz de bu bir gerçektir. Dünya siyasetini şekillendirmiyoruz, büyük bir oyun kurmuyoruz, kuralları biz koymuyoruz, olsa olsa o kurallar dahilinde en uygun hamleleri yaparak zarar görmemeye çalışıyoruz. İlham Aliyev büyük siyasette yetenekli bir büyük ustadır. Onun yerine maceraperest bir devlet başkanı olsaydı, ülkedeki durum çok daha kötü olurdu. Son olaylardan çıkardığım sonuç bu."