Nezaket Memmedova: NATO, Zelensky'i maceraya sürükledi

Kardeş ülke Azerbaycan'ın tanınan siyaset bilimcilerinden Nezaket Memmedova, Musavat Tv'ye konuk oldu.

Nezaket Memmedova: NATO, Zelensky'i maceraya sürükledi

Kardeş ülke Azerbaycan'ın tanınan siyaset bilimcilerinden Nezaket Memmedova, Musavat Tv'ye konuk oldu.

Memmedova, Musavat Tv'deki konuşmasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky'nin NATO'ya çok güvendiğini fakat buna rağmen NATO'nun , Ukrayna liderini tek başına bırakarak maceraya sürüklediğini ifade etti.

Nezaket Memmedova şunları söyledi:

"Bu adam onların arkasında duracaklarına inanıyordu. Arkasındaki büyük güçlere inandı ve bir maceraya atıldı. Yanlış hesap Bağdat'tan geri döndü. Görünüşe göre, Zelensky onun etrafında toplandı ve doğru tavsiye verilmedi. NATO da onu maceraya sürükledi."dedi.

 

"YAPTIRIMLAR RUSYA'YI ASLA YIKMAZ"

Memmedova açıklamasının devamında "Putin'i modern dünyanın en büyük liderlerinden biri" olarak gördüğünü ifade ederek "Yaptırımlar Rusya'yı asla yıkmaz" dedi.

"Doğu Almanya'daki KGB ihtisasında çalıştı. Putin yüksek zekalı bir adam. Bugün Putin'in yeteneği, sağlığı ve düşüncesi oldukça yüksek. O normalden daha yüksek bir düşünme düzeyine sahip, aklı başında bir kişidir. Bu büyüklükteki büyük bir durumu çalıştırmak kolay bir iş değil. Profesyonelliğe her zaman saygı duydum. Ben de onu bir profesyonel olarak görüyorum. İşini iyi yapıyor. Herkes KGB için çalışabilir mi? Herkes yurtdışına gidip keşif yapabilir mi?

Bugün o kişinin yeteneği, sağlığı ve düşüncesi oldukça yüksek. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Bugün Avrupalı liderler ona geliyor. Bugün Putin Rusya'yı devirmiyor. Genel olarak Rus halkı binlerce yıldır zor bir hayat yaşamaya alışmıştır. Yaptırımlar Rusya'yı asla yıkmaz. İkincisi, Putin'in kendisi, Avrupa için gaz ve petrolü  dolar değil, ruble olarak satmayı şart koşuyor. Rusya bugün onlar için koşullar belirliyor. Sanayileşmiş Avrupa'nın kendisi Rusya'ya bağımlı enerjidir. Er ya da geç bu sorunlar Rusya'nın dönüşü çerçevesinde çözülecek" dedi.

Kaynak:demokrat.az