NG Phaselis Bay mutfağından çok özel bir tarif: Ispanak dolgulu confit levrek

Mimarisi, huzur veren atmosferi ve misafirlerine sunduğu ayrıcalıklı hizmetleriyle fark yaratan NG Phaselis Bay, Türk ve dünya mutfağından seçkin tatları farklı konseptlerdeki restoranlarında sunarak konuklarını eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

NG Phaselis Bay mutfağından çok özel bir tarif: Ispanak dolgulu confit levrek

NG Hotels zincirinin en yeni üyesi NG Phaselis Bay, huzur verici sakinliği ve özel hissettirecek ince düşünülmüş detayları bir arada sunarken gurme tatları ile de dikkat çekiyor. Her yaştan konuğun tatilini benzersiz şekilde geçirebileceği bir “Lifestyle Resort” olarak tasarlanan NG Phaselis Bay, orijinal markalarla zenginleştirilen içecek seçenekleri ve özel menülerin yer aldığı lezzet duraklarıyla konuklarına ayrıcalıklar sunuyor.

Healing kahvaltı ile başlayan lezzet yolculuğu gün boyu devam ediyor
Cuisine Ana Restaurant’ta en özel tarifleri usta şeflerin dokunuşlarıyla sınırsız açık büfesinde konuklarına sunan NG Phaselis Bay, Phrigya’da Türk mutfağının geleneksel tatlarıyla misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarıyor. 

Güne sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyen konuklarını healing kahvaltı ile ağırlayan Scallops ise NG Phaselis’in günün 24 saati açık olan ve akşam yemeklerinde deniz mahsullerini zengin çeşitleriyle sunan bir başka lezzet durağı… Eğer kahvaltı için pratik ve iştah kabartan bir seçim yapmak istiyorsanız Enjoy’a uğramanız yeterli. Beş çayının da vazgeçilmez adreslerinden olan Enjoy’da tadına doyulamayan tatlı seçenekleri arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. 

BB Burger & Beer’de en taze malzemelerle hazırlanan özel lezzetler ve farklı içecek alternatifleri, Beach Snack’te gurme atıştırmalıklar, Chef’s Steak’te özel reçetelerle hazırlanan etler ile konuklarını gurme bir yolculuğa çıkaran NG Phaselis Bay, minik misafirlerini de unutmuyor. Beluga Kids Restoran’da leziz tatlarla çocukların neşeli dünyasına tat katıyor. 

NG Phaselis Bay Executive Chef Engin Öztürk’ten özel bir tarif:

ISPANAK DOLGULU CONFIT LEVREK

Denizin sunduğu tatlar NG Phaselis Bay’in usta şeflerinin özel reçeteleri ile birleşerek bambaşka bir lezzete dönüşüyor. İşte NG Phaselis Bay Executive Chef Engin Öztürk’ten lezzeti kadar sunumuyla da büyük beğeni toplayan Ispanak Dolgulu Confit Levrek tarifi…  

MALZEMELER:

Levrek (180 gr)
Ispanak (80 gr)
Porçini mantar (50 gr)
Havuç (50 gr)
Limon (50 gr)
Arpacık soğan (40 gr)
Çeri domates (30 gr)
Parmesan peyniri (50 gr)
Yumurta (5 adet)
Balsamik glaze (10 gr)
Mikro filizler ve yenilebilir çiçekler (10 gr)

HAZIRLANIŞI:

Levrek fileto edilip tatlandırılır daha sonra iç dolgusu ıspanak ve porçini  mantarı   sote edilip hazır hale getirilir. Balığın üst kaplaması için havuç ve limon püre edilip kurutulduktan sonra toz haline getirilir. Sebzeler tatlandırılmış zeytinyağı içerisinde 40 derecede  4-5 saat pişirilir.  Piştikten sonra ılık zeytinyağın içerisine alınır. Hazırlanan levreğe ıspanak dolgusu arasına kat olarak eklenir ve streç filme sarılıp limon ve havuç tozu ile kaplandıktan sonra fırında buharda 4 saat pişirilir. Parmesan kıtırı için yumurtanın akı alınıp çırpılır ve toz parmesan ilave edilip karıştırılır. Daha sonra 150 derecede derin yağda sıkma torbası yardımı ile şekillendirilip pişirilir. Hazırlanan tüm ürünler ile servis edilir. 

EXECUTIVE CHEF ENGİN ÖZTÜRK KİMDİR?

NG Phaselis Bay’de Executive Chef olarak kariyerine devam eden Engin Öztürk, 1978 yılında Bolu Mengen’de doğdu ve 1995 yılında Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nden mezun oldu.

Yedi yıllık eğitim sürecinin ardından gastronomi hakkında Avrupa’da kısa dönem ihtisas yaptı.

Birçok tanınmış tesisin mutfağındaki çalışmalarıyla spesiyallerinden söz ettiren Engin Öztürk, Luxemburg World Cup, Erfurt Almanya Dünya Olimpiyatları, International Salon Culinary ve uluslararası birçok yarışmada bulunup altın ve gümüş madalyalar kazandı.