Normalleşmenin detayları ortaya çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sinyalini verdiği maske zorunluluğu için karar haftasına gelindi. Türkiye, koronavirüs salgınında yeni bir döneme girecek. Dünyada pek çok ülkenin kısıtlamaları kaldırmasının ardından Türkiye'de de aşamalı normalleşmeye geçiliyor. İşte normalleşme adımlarının detayları...

Normalleşmenin detayları ortaya çıktı

Türkiye, koronavirüs salgınında yeni bir döneme giriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sinyalini verdiği maske zorunluluğu ve normalleşme için bu hafta karar verilecek.

Avrupa'da'nın ardından Türkiye'de de normalleşme adımları atılacak. Pek çok ülkede maske zorunluğu ve seyahat sınırlamaları kaldırılırken, pozitif vakalar için karantina uygulamasına da son verildi. Türkiye'de de vaka sayılarının son durumuna bakılarak aşamalı normalleşme planı masada.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

Normalleşme adımlarının ilkinin maske konusunda olması bekleniyor. Plana göre şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda maske zorunluluğu bir süre daha devam edecek. Ancak bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor. Açık havada ise maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; bir süredir pozitif vakaların temaslılarına karantina zorunluluğu uygulanmıyor ve belirtisizlere test yapılmıyordu. Bu uygulama aynı şekilde devam edecek. Önümüzdeki süreçte ise sadece ‘hasta’ olarak nitelendirilenlere test yapılması tartışılıyor.

VAKALAR DÜŞTÜ

Türkiye’de son bir haftadır vaka yayılım hızında yavaşlama gözleniyor. Aktif vaka sayısında da hızlı bir düşüş yaşanıyor. 850 bin sınırına dayanan aktif vaka bir hafta içinde 750 binin altına geriledi.