NSU Kurbanı İsmail Yaşar Nürnberg'te törenle anıldı

Nürnberg Scharrerstrasse'de işlettiği döner büfesinde aşırı sağcı NSU terör örgütü tarafından 9 Haziran 2005 tarihinde hunharca katledilen İsmail Yaşar için anma töreni düzenlendi.

NSU Kurbanı İsmail Yaşar Nürnberg'te törenle anıldı

Olayın gerçekleştiği yerde pandemi kurallarına uyularak düzenlenen anma töreninde 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törene Nürnberg Doğu Bögesindeki Erlensteigen semtindeki Polis Karakolunda görevli Polis Karakol Müdür yardımcısı Mahir Erginoğlu'nun resmi elbiseyle katılması dikkat çekti.

Anma töreninde konuşan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ''aşırı sağcı NSU terör örgütü tarafından katladilen İsmail Yaşar'ı 16.cı yılında anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bilindiği gibi NSU'nun 200-2007 arasında işlediği seri cinayetlerin üçü Nürnberg ve çevresinde meydana gelmiştir. İsmail Yaşar da kör terörün hedef aldığı masum vatandaşlarımızdan biri olmuştur''dedi.

Başkonolos Deniz''1960 yılların başından itibaren Almanya hükümetinin daveti üzerine gelen, Alman hükümetine ve ekonomisine büyük katkı yapan vatandaşlarımız,1980 li yılların ortalarından başlayarak ırkçı ve faşit saldırılarıların hedefi haline gelen vatandaşlarımızın çektiği acılar 2000 li yıllarda da malesef hiç hız kesmeden devam etmiştir.

En son geçtiğimiz yıl Hanu'da yaşanan saldırıda Avrupa'nın refah düzeni en yüksek medeni ülkeler arasında gösterilen Almanya'da vatandaşlarımıza yönelik nefret dalgasının son örneğini teşkil etmiştir'' dedi.

Deniz ''Her zaman söylediğimiz gibi yabancı düşmanlığı aşırı sağcı ve şiddet yanlısı örgütlerle, sadece polisiye önlemlerle mücadele etmek bataklığı kurutmaksızın sinekleri ortadan kaldırmak gibidir. Bu tür tek yanlı önlemle sorunu ortadan kaldırmak mümkün değildir'' dedi

Anma törenine Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Bölge Başkanı Hasan Aslan, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar, Türk İnsiyatif Nürnberg (TİN) sözcüsü İsmail Akpınar, CHP Kuzey Bavyera Yönetim Kurulu Üyesi Musa Karaçetin katıldı. Törende, Erlersteiger semtinin Polis Karakol Müdür Yardımcısı Mahir Erginoğlu'nun da katılması dikkat çekti. Merhum İsmail Yaşar'ın anısına hazırlanmış çiçeği, Başkonsolos Deniz ve Polis Müdürü Yardımcısı Erginoğlu birlikte bıraktı.

İlhan BABA - NÜRNBERG