Nürnberg Başkonsolosu Deniz: Türk girişimcilerimizin yanındayız

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Münih Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ayman Ertem Çoban, MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur ile birlikte, Türk işletmelerinden Barsan Global Lojistik GmbH şirketini ziyaret etti.

Nürnberg Başkonsolosu Deniz: Türk girişimcilerimizin yanındayız

Nürnberg Başkonsolos Serdar Deniz ve Münih Ticari Ataşesi Ayman Ertem Çoban, Müsiad Nürnberg Başkanı Haluk Dokur, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Orhan Arslanmirze ve Tahir Aksu Barsan Lojistik şirketini ziyaret etti. Barsan Global Lojistik GmbH şirketinin Genel Müdürü Ali Ümit Çelik ile görüşen Başkonsolos Deniz ve Ticaret Ataşesi Ayman Ertem Çoban, Barsan Golabal Lojistik şirketinin sorunlarını dinledi ve korona sonrası uygulayamaya koyacağı projeler hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığının destekleri arasında yer alan Turguality Teşviği konusunda bilgi verildi.

Barsan Global Lojistik Gmbh Almanya Genel Müdürü Ali Ümit Çelik, "Başkonsolosumuz Serdar Bey ile Ticaret Ataşemiz Ayman Ertem Çoban ile birlikte Müsiad Başkanı Haluk Dokur'un yaptığı ziyaretden memnun olduk dedi. Çelik, Türkiye merkezimiz İstanbul ve Avrupa merkezimiz Nürnberg olan Barsan Global Lojistik şirketimizin Almanya'da 9 şehirde ofisi vardır. Barsan'ın Almanya'da 180 olmak üzere, dünya çapında 4500 çalışanımz var ve 150'si Almanya'da olmak üzere 950 tırlarımız ile 6 kıtaya taşımacılık yapmaktayız. Taşıdığımız ürünlerin çoğu sanayi ürünleri olmaktadır'' dedi.

Ali Ümit Çelik: Sırbistan ve Hırvatistan'da mültecilerin araçlarımıza saklanarak avrupa gelmek istemeleri en büyük sorunlarımızdan.

İstanbul'da Avrupa'ya gelen tırlarımız Sırbistan ve Hırvadistan gümrüğüne geldiklerinde, bir şekilde tırın altına saklananlar, gümrük kontrolünde eşyaların arasına saklanan mülteciler yüzünden zorluklar çekmekteyiz. Sırbistan ve Hırvatistan devlet yetkilerine konuyu bildirdik fakat cevap vermediler. Büyük ihtimalle, polisler bu duruma gözyumuyor diye düşünüyoruz'' dedi.

Müsiad Nürnberg Başkanı Haluk Dokur ''Türk girişimcilerimiz için aydınlatıcı rol üstlenmiş olan Nürnbeg Başkonsolosumuz Serdar Deniz ve Münih Ticari Ataşemiz Ayman Ertem Çoban'e Müsiad'a ve Türk bölgemizdeki Türk işletmelerine verdikleri bizleri sevindirmiştir'' dedi. Kuzey Bavyera'daki Türk işletmelerimize yapılan ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Dokur, “Başkonsolosumuz Serdar Deniz ve Ticaret Ataşemiz Ayman Ertem Çoban'ın yanımızda olması bizim yalnız olmadığını göstermiştir. Başımızı kumun içine sokmadığımızı, başta Almanlar olmak üzere bu ülkede yaşayan toplumlar görmesi gerekir'' dedi.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ''görev bölgemizde her biri ayrı başarı örneği teşkil eden müteşebbislerimizin,işadamlarımızın var olması bizleri mutlu etmektedir. Uluslararası taşımacılık yapan Barsan Global Lojistik şirketi de Türk bayrağını yurtdışında dalgalandıran şirketlerimizden biridir. Türk müteşbbislerimizin sayılarının Almanya genelinde daha da artması çoğalması en büyük temennimizdir.Türk toplumu olarak, Alman mankamları ve Alman toplumu nezninde saygınlığımızın daha da artmasının temel saç ayaklarından bir tanesi eğitim ve ikincisi de ekonomik kalkınmışlığımızın, gelişmişliğimizin olmasıdır. Başkonsolosluğumuz ile birlikte Ticaret Ataşeliğimiz, Türk girişimcilerimize gereken desteği her zaman verecektir'' dedi.

Münih Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Ayman Ertem Çoban ''Türk işletmelerimizi ve firmalarımız, Avrupa’da veya Türkiye’de mevcut olan tüm imkanları değerlendirebilirler.Türk girişimcilerimiz birbirleriyle dayanışma içinde bulunmaları ayrıca Alman ticaret odaları ile bağlarını iyi şekilde devam etmeleri çok önemlidir. Avrupalı yatırımcılar için Türkiye’de yatırım imkanları fazladır ve Türkiye’deki Türk yatırımcılara da Avrupa’da inanılmaz imkanlar verilmektedir. Yurtdışında faliyetde gösteren dikkat çekici işyeri yöneticileri ticaret ataşeliğimize projelerini sunmaları halinde, yapılacak değerlendirmeler sonucunda gereken teşviği alabilmektedir'' dedi.