Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz Türk işletmeleri ziyaret etti

Nürnberg Başkonsolos Serdar Deniz ve Münih Ticari Ataşesi Ayman Ertem Çoban, MÜSİAD Nürnberg üyesi Türk işletmelerini ziyaret etti. Türk işletme sahiplerinin sorunları dinlenildi ve korona sonrası uygulayamaya konulacak projeler incelendi.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz Türk işletmeleri ziyaret etti

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Münih Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ayman Ertem Çoban, MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur ile birlikte, Kuzey Bavyera'da çalışmalarını sürdüren üyeleri Türk işletmelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Başkonsolos ve Ticaret Ateşesi ile birlikta yapılan ziyarette Türk işletme sahiplerinin sorunları dinlendi ve Kovid-19 virüsü salgını sona erdiğinde uygulamaya konulacak projeler ele alındı.

Başkonsolos Deniz ve Ticaret Ataşesi Çoban'ın ziyaret ettiği Türk işletmecilerden İlhan Postaloğlu (Elektro İlpo), Murat Boydemir (Hotel Bomont), Niyazi Koç (Çeşme Restaurant), Ahmet Sakancı (Autohaus Bernhart) ve Hüseyin Çakır (Çakır İnşaat) adına açıklama yapan MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur, Kuzey Bavyera'daki Türk işletmelerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Başkonsolosumuz Serdar Deniz ve Ticaret Ataşemiz Ayman Ertem Çoban'ın yanımızda olması bizim yalnız olmadığımızı göstermiştir. Başımızı kumun içine sokmadığımızı, başta Almanlar olmak üzere bu ülkede yaşayan toplumların görmesi gerekir" dedi. Dokur, ''Türk girişimcilerimiz için aydınlatıcı rol üstlenmiş olan Nürnberg Başkonsolosumuz Serdar Deniz ve Münih Ticari Ataşemiz Ayman Ertem Çoban'ın bölgemizdeki Türk işletmelerine verdikleri destek bizleri sevindirmiştir''dedi.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ''görev bölgemizde her biri ayrı başarı örneği teşkil eden müteşebbislerimizin, işadamlarımızın var olması bizleri mutlu etmektedir. Türk müteşebbislerimizin sayılarının Almanya genelinde daha da artması, çoğalması en büyük temennimizdir. Türk toplumu olarak, Alman makamları ve Alman toplumu nezninde saygınlığımızın daha da artmasının temel saç ayaklarından bir tanesi eğitim ve ikincisi de ekonomik kalkınmışlığımızın, gelişmişliğimizin olmasıdır" dedi.

Başkonsolos Deniz devamla, "Türk toplumunun Almanya neznindeki çıtasının daha da ileriye taşınmasına yönelik yapılacak çalışmalarda Türk müteşebbislerin, işadamlarının, esnafların ve gerekse MÜSİAD gibi ekonomik ticari konulara odaklanmış derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ellerini taşın altına sokarak bu sürece katkıda bulunması gerekmektedir. Toplumumuzun daha ileriye götürülmesi, ekonomik anlamda daha fazla görünürlük kazanılmasına yönelik çalışmalarda ve çabalarda, Başkonsolosluğumuz ile birlikte Ticaret Ataşeliğimizin desteği sürekli olacaktır'' dedi.

Türk işletmelerine yönelik yapılan ziyaret sonunda bir açıklama yapan Münih Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Ayman Ertem Çoban ''Kuzey Bavyera'da faliyetlerini sürdüren Türk işletmelerimizi ve firmalarımız, Avrupa’da veya Türkiye’de mevcut olan tüm imkanları değerlendirebilirler.Türk girişimcilerimiz birbirleriyle dayanışma içinde bulunmaları ayrıca Alman ticaret odaları ile bağlarını iyi şekilde devam ettirmeleri çok önemlidir. Avrupalı yatırımcılar için Türkiye’de yatırım imkanları fazladır ve Türkiye’deki Türk yatırımcılara da Avrupa’da inanılmaz imkanlar verilmektedir.” diyerek gösterilen ilgiden dolayı MÜSİAD Başkanı Haluk Dokur ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Münih Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Ayman Ertem Çoban, Kuzey Bavyera'daki Türk işletmelerine, firma sahiplerine yönelik yaptığı ziyarette, MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur ve yönetim kurulu üyelerinden Mühibe Gürdoğan, Eyüp Yıldırım, Hali Cesur, Kerim Hasırcı hazır bulundu. Yapılan ziyaret sonunda misafirlere Türk yemekleri ve baklava ikram edildi.

İlhan BABA - NÜRNBERG