Nürnberg Türk Veteranlar, FC. Bayern München Veteranlar takımını yenerek şampiyon oldu

Profesyonel lig tecrübeli 40 yaş üzeri oyunculardan oluşan Nürnberg Türk Futbol Kulübü Gostenhof Veteranlar takımının futbolcuları, oynadıkları oyun ve attıkları gollerle gençlere adeta taş çıkarttı. Binlerce seyircinin izlediği şampiyonluk maçında, sporda sürekliliğin ve sağlıklı kalmanın önemi vurgulanırken, futbolun incelikleri de sergilendi.

Nürnberg Türk Veteranlar, FC. Bayern München Veteranlar takımını yenerek şampiyon oldu

İlhan BABA - NÜRNBERG

Profesyonel lig tecrübeli 40 yaş üzeri oyunculardan oluşan, 2015 senesinde kurulan Nürnberg Türk Futbol Kulübü Gostenhof Veteranlar (NTFKGV) takımının futbolcuları, bölgedeki 1. FC Nürnberg Veteranlar takımı dahil olmak üzere, bölgedeki çok takımları eleyerek, finalde Almanya'nın efsane takımı F.C. Bayern München'de daha önce oynamış futbolculara karşı sahaya çıktı.

NTFKGV futbol takımı, oynadıkları oyun ve attıkları gollerle gençlere adeta taş çıkartarak, seyircilerden büyük alkış aldı.

Nürnberg Türk Futbol Kulübü Gostenhof Veteranlar (NTFKGV) takımı toplu halde

Münih'de yapılan şampiyonluk maçında, F.C. Bayern München Veteranlar takımını 2-0 yenen Nürnberg Türk Gostenhof Veteranlar takımı oyuncularına kupa, altın madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Türk Futbol Kulübü Gostenhof Veteranlar takımın 2 golü, önceden Konyaspor'da oynayan takımın tecrübeli oyuncusu Tekin Akdeniz'in mükemmel asistleri ile gerçekleşti.

F.C. Bayern München kalesinin ağlarını havalandıran ise, Vahip Altınkaynak oldu.

Vahip Altınkaynak

GENÇLERİMİZ ÖRNEK ALSIN

Nürnberg Türk Futbol Kulübü Gostenhof Veteranlar takımı oyuncularından, görüşlerine başvurduğumuz Tekin Akdeniz, Ercan Dede ve Tarık Akel şampiyonluk sonrasında şöyle dediler: "Türk Veteranlar takımımız basite alınacak bir futbol takımı değildir. Takımımızda senelerce farklı futbol kulüplerinde top koşturmuş tecrünbeli futbolcu abilerimiz vardır. Takımızdaki görülen güzel birlikteliğin ve kaynaşmanın diğer genç oyuncularımıza örnek olmasını isteriz."

Bayern Münih Veteran takımını yenen Nürnberg Türk Futbol Kulübü Gostenhof takımın oyuncuları yedeklerle birlikte şu isimlerden oluşmakta:

Cihangir, Orhan(Kaleci), Zafer, Vahip, Fadi, Ergün, Yahya, Olcay, Abdi, Thomas, Patrick, Kemal, Murat, Tekin, Ercan, Vedat, Aykut ve Tarık (Kaptan).

Tekin Akdeniz

ŞAMPİYON VETERANLAR SPONSOR ARIYOR

Daha önce Konyaspor ve Kayserispor'da top koşturmuş olan tecrübeli futbolcu Tekin Akdeniz, en önemli sorunlarının maddi olanaksızlık olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: ''bizler 40 yaşın üstünde, biryerlerde çalışan insanlarız. Maddi olanklarımız kısıtlı olması nedeniyle, Almanya dışındaki ülkelerdeki turnuvalara katılamadığımızdan,Türkiye'yi ve Türk Bayrağını dalgalandıramıyoruz. Kısa adı TMVFL olan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu tarafından Antalya'da her sene düzenlenen turnuva yöneticilerinden devat almamıza rağmeni turnuvaya da katılamıyouruz. Nürnberg Türk Futbol Kulübü Türk Veteranlar takımımıza, sponsor olacak Türk işverenler, kurumlar ve firmalar aramaktayız. 1. F.C. Nürnberg gibi ikinci ligde oynayan takıma milyonluk sponsor olan Türk Hava Yolları'nın bize de sponsor olmasını arzu ediyoruz.''

VETERANLAR LİGİ NEDİR?

Almanya Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) yürülükte olan uluslararası futbol oyun kuralların lig yapısına göre modernize edilerek uygulandığı bir ligdir.

Müsabakalara katılacak kulüplerin Almanya Veteranlar Ligi yönetimi tarafından onaylanmış olması zorunludur.

Almanya Veteranlar Futbol Ligi, iki aşamalı oynatılır.

İlk aşamada kulüpler, eyaletlerde oluşturulan gruplarda mücadele ederler.

Grup şampiyonlarının yanı sıra vize alan takımlar, ikinci aşama olan sezon sonu Almanya finallerinde mücadele eder ve bir takım Almanya şampiyonu unvanını alır.

Nürnberg Türk Futbol Kulübü Gostenhof Veteranlar (NTFKGV) takımı da bu zorlu aşamaları geçerek F.C. Bayern München Veteran futbol takımını finalde yenerek şampiyon oldu.