Nürnberg'li Gümrükçü'nün yaşam hikayesi Rollator dergisinde

Nürnberg Kültür ve Sanat Akademisi ile Nürnberg Tanıtım Ofisinin birlikte çıkardığı ''Rollator'' isimli dergide, Artvin''den Almanya'ya gelip yerleşen 71 yaşındaki Abdurrahman Gümrükçü'nün yaşam hikayesine yer verildi. Dergide, Gümrükçü'nün marangozluktan SPD Bölge Başkanlığı'na hangi aşamaları ve zorlukları yenerek geldiği vurgulandı.

Nürnberg'li Gümrükçü'nün yaşam hikayesi Rollator dergisinde

Nürnberg ve çevresindeki kurum kuruluşlara gönderilen önemli noktalarda 4,50 Avro'ya satılan Rollator dergisinde, Abdurrahman Gümrükçü'nün 51 senedir Almanya'da yaşadığı, birinci kuşak sevilen, aranan Türkler arasında yer aldığı ve kısa zamanda yaptığı başarılı çalışmalar sonucu aldığı ödüller ile zorda kalan insanlara yaptığı yardımlar nedeniyle sosyal demokrat bir siyasi parti olan SPD'nin Nürnberg Nordostbahnhof Bölge Başkanı seçildiği vurgulandı.

70 üyeden oluşan oluşan Nürnberg İhtiyarlar Meclisi'nin 5 yıldır üyesi olup İhtiyarlar Meclisi'nin Sağlık ve Kültür kollarında görev yapan Abdurrhaman Gümrükçü şunları söyledi: "Nürnberg Kütür ve Sanat Akademisiyle birlikte Nürnberg Tanıtım Ofisi tarafından çıkarılan Rollator isimli dergide yaşam hiayeme yer verilmesine ailece sevindik. Rollator sisimli derginşin yayın yönetmeni başta olmak üzere tüm emegi geçenlere teşekkür ediyorum."

Gümrükçü ''memleketim Artvin'deki sanat okulunun marangozluk bölümünü 1969 sensinde başarıyla bitirdim. 1970 senesinde mesleğim gereği Almanya'nın Freystadt Opf. kasabasına gelerek marangoz olarak çalışmalara başladım. İlk olarak geldiğim kasabadan ayrılarak Cadolzburg nahiyesindeki marangoz fabrikasında 38 yıl çalıştım. Nürnberg Sanatkarlar Derneği'nde ustalık belgesi almak için 2 sene kursa katıldım. Cadolzburg'daki firmada hazırladığım ağaç dolap sayesinde ilk ödülümü 1993 senesinde, kısa adı IHK olan Ticaret ve Sanayi odasından aldım. Ustalık belgesi aldıktan sonra çalıştığım işyerinin sahibi tarafından firmanın işletme müdürülüğüne atandım'' dedi.

Almanca öğrenmenin ve ehliyet almanın faydasının olacağını kavradıktan sonra, kısa zamanda Almanca öğrendiğini ve ehliyet aldığını da belirten Gümrükçü ''yaşadığımız ülkede karşılaştığımız sorunların çözümü ve yaptığımız işlerde başarılı olmamız için, öz ana dilimizi ve kütürümüzü, geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmadan bulunduğumuz ülkenin dilini öğrenmeliyiz'' dedi. Türk-Alman dostluğunu güçlendirmek ve farklı ülke toplumlarının kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak için uluslar arası folklör yarışmaları düzenlediklerini sözlerine ekleyen Gümrükçü, "insanları birbirinden uzaklaştıran korona virüsünün kısa zamanda yok olmasını arzu ediyorum" dedi.

Yakın zamanda SPD'nin yapacağı genel kurulda partinin 60+ grubunu temsilen, şehir idaresinin 60+ grubu olarak bilinen ve şehir idaresinde sözü geçen yaşlılar grubuna aday gösterildiğini belirten Gümrükçü, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve meslek sahibi gençlerimizin çoğalması için gereken neyse yapılması için çaba sarfedeceğini de sözlerine ekledi. Gümrükçü, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz'i makamında ziyaret ederek, kendisinin yaşam hikayesinin yer aldığı Rollator dergisini hediye etti.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Başkonsolosluk bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun Abdrurahman Gümrükçü'yü doğrudan veya isminden tanıdığını belirtti.

Nürnberg Kültür ve Sanat Akademisi ile Nürnberg Tanıtım Ofisinin birlikte yayınladığı Rollator derigisinde, Alman ekonomisine ve uyuma katkı sunmuş brinci kuşak vatandaşımız Abdurrahman Gümrükçü'nün yaşam hikayesine yer vermesi sevindirici olduğunu belirten Deniz,Türk-Alman dostluğunun pekişmesi açısından farklı mesleklerde iş yapan vatandaşlarımızın, Alman toplumu tarafından tanınması, gençlerimize örnek teşkil etmesi açısından önemlidir dedi.

İlhan BABA - NÜRNBERG