Nürnberg’li Senay, A Milli Kadın Futbol Takımı hazırlık kampına çağırıldı

Bundesliga klüplerinden Greuther Fürth futbol takımında U-17 takım kaptanı olarak Bavyera ligi ve Bundesliga maçlarında 3 yıldır top koşturan Nürnberg Neues Gymnasium öğrencisi 16 yaşındaki Senay Alibek, Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı hazırlık kampına çağrıldı.

Nürnberg’li Senay, A Milli Kadın Futbol Takımı hazırlık kampına çağırıldı

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim tesislerinde 5-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen hazırlık kampıma davet edilen Senay ''6 yaşından beri futbol oynuyorum. Futbolu çok seviyorum. Pandemi döneminde de antrenmanlarımı aksatmadım. Ciddi ve istikrarlı çalışmalarım sonucunda Türkiye Kadın Milli kampına çağrıldığım için çok mutluyum'' dedi.

Almanya'da radyoloji dalında kayıtlara geçen ilk Türk kökenli Doçent Dr. Sedat Alibek ile TV prodüktörü eşi Gül Alibek'in tek kızı Senay Alibek, Kadın Milli Takımlar teknik ekibinin yapmış olduğu çalışmaları sonucunda, yurt dışında futbol oynayan potansiyelli futbolcular arasına dahil edilmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Teknik direktör Necla Göngör Kırağası 17 Nisan tarihinde başlayacak Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde yer alacak kulüplerin düzenini etkilememek amacıyla bu kampta yerel lig oyuncularının yer almadığını açıkladı.

İlhan BABA - NÜRNBERG