Onların sesi biz olalım!

Ankara Keçiören İbrahim Akoğlu İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Ayşe Gündoğdu son zamanlarda hayvanların uğradığı çeşitli üzücü olaylar karşısında, hayvan hakları ve hayvan sevgisi konularında öğrencilerden başlayarak, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘’ONLARIN SESİ BİZ OLALIM’’ adıyla uluslararası bir eTwinning projesi başlattı.

Onların sesi biz olalım!

Ekim ayında başlayan projede Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan öğretmenler ve öğrencileri de yer alıyor.

Projenin bir de Portekizli bir yabancı ortağı var.Projede görev alan öğretmenler öğrencileriyle birlikte pandemiye rağmen uzaktan eğitim yoluyla hayvan sevgisi ve hayvan haklarına yönelik çeşitli etkinlikler yapıyorlar.

Amaçları öğrencilerde ve onlar vasıtasıyla ailelerinde ve çevrelerinde bir etki yaratabilmek.

Çocukların geleceğimiz olduğunu düşünürsek,onları, toplumda giderek artan şiddet olaylarından içlerindeki sevgi ve şefkat duygularını çoğaltarak uzak tutabilir ve bu duyguların toplumun bütününe yayılmasını ve hayvanlara karşı da kullanılmasını sağlayabiliriz düşüncesiyle yola çıkılan projede ekim ayından bu yana birçok etkinlik yapıldı.

Hayvan haklarıyla ilgili kamu spotu oluşturulup video haline getirilmesi, Hayvanların Dostluğu adlı özgün bir hikaye yazılması, Hayvanların konuştuğu ve kendi haklarını dile getirdikleri videoların çekilmesi gibi hem eğitici hem öğretici birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Ocak ayında ise,öğrenciler hayvan hakları yasası ile ilgili yerel ve merkezi yönetime mektup yazarak çocuk yürekleriyle isteklerde bulunacaklar.

Projede yer alan okullar ve öğretmenler:

Ayşe Gündoğdu İbrahim Akoğlu İlkokulu (ANKARA)

Çiğdem Toprak Güngör Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu (ERZURUM)

Serdar Adlı Tepecik İlkokulu (BATMAN)

Özge Aykurt Çağlalık İlkokulu (HATAY)

Çiğdem Çelik İbrahim Akoğlu İlkokulu (ANKARA)

Fulya Sakızlı Yeşilbağlar İlkokulu (ADANA)

Sevda Çıngıl İnkılap İlkokulu (ANKARA)

Yasemin Ersöz Kasımlı İlkokulu (ZONGULDAK)

Gürcan Kandemir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu (KÜTAHYA)

Gülsen Öztürk İnkılap İlkokulu (ANKARA)

Luis Filipe Gomes Ferreira Agrupamento de Escolas D.Lourenço Vicente (PORTEKİZ)

E-TWINNING NEDİR?

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.