Otlukbeli şenliğinde sahne alan Arzu Şahin'e “PKK'lı” tepkisi

Otlukbeli Anma Etkinlikleri’ne katılarak sahne alan müzisyen Arzu Şahin nedeniyle tepkiler oluştu. Vatandaşlar, daha önce PKK yandaşlarının düzenlediği etkinliklere katılan ve fan sayfasında açıkça PKK'nın övüldüğü Arzu Şahin'in Otlukbeli'nde sahneye çıkmasına öfkeli.

Otlukbeli şenliğinde sahne alan Arzu Şahin'e “PKK'lı” tepkisi

 Osmanlı devleti ile Akkoyunlular arasında 1473 yılında meydana gelen savaşın anısına düzenlenen Otlukbeli Anma Etkinlikleri ve Yaz Şenlikleri’ne Arzu Şahin’in katılacağının ilan edilmesi ilçede ve şehirde krize yol açtı.

Arzu Şahin’in etkinliklere katılmasına tepki gösteren vatandaşlar, müzisyenin PKK yandaşı pek çok etkinliklere sahne almış olmasını gerekçe gösterdiler.

Otlukbeli etkinliklerine Arzu Şahin’in katılmasını protesto eden vatandaşlar, müzisyenin 2009 yılında PKK yandaşları tarafından Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde, PKK ve Abdullah Öcalan poster ve bayrakları altında sahne almasını örnek gösteriyorlar.

Gelsenkirchen'de düzenlenen PKK gösterisinde, PKK'nin İran kolu olarak bilinen PJAK lideri Abdul Rahman Haci Ahmedi de katılarak bir konuşma yapmıştı.

Arzu Şahin’in “fan sayfası”nda 2015 yılında paylaşılan başka bir fotoğrafta ise, PKK’lı teröristler “gerilla” olarak nitelenerek, “şehirlere bombalar yağdığı an, hep beraber orada bomba olacağız” ifadeleri kullanılmış.

Paylaşımın halen silinmemiş olduğu görülüyor.

Erzincanlı vatandaşlar, Otlukbeli belediyesi ve kaymakamlığının tepkileri dikkate almamasını ve Arzu Şahin’in isminin Otlukbeli Şenliği katılımcıları arasından çıkarılmamasını protesto ediyor.

TÜRKLERİN BİRBİRİNİ KIRMASINDAN ŞENLİK OLUR MU?!

Öte yandan, kendisi de Erzincanlı olan, araştırmacı yazar Ali Rıza Özdemir, Otlukbeli ilçesinde iki Türk devletinin birbirleri ile savaşmasını anmak başlığı altında şenlik düzenlenmesine tepki gösterdi.

Özdemir, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

Tarihte Otlukbeli diye bir savaş var. Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet ile Akkoyunlu padişahı Uzun Hasan arasında geçmiş. Yani iki Türk devleti arasında yasanmış bir savaş. Türk çocukları bu savaşta birbirini kırmış. Olaya tarihci gözüyle bakıp dönemin ruhuna uygun bulabilirsiniz. Bu başka bir bakış açısı.

Ya bugün?

Erzincan'da Otlukbeli'de "Otlukbeli Savaşı Anma Etkinlikleri" düzenleniyor. Ne yapılıyor acaba, tarihten ders çıkarılıp Türk'ün Türk'ü kırmaması için yeni bir bilinç mi sağlanıyor? Yok, konser veriliyor. Yani Türk çocuklarının birbini kırdığı bir savaş, şenlik havasında kutlanıyor.

Hani yerel yöneticilerin bölgede canlılık yaratmak gibi bir maksatları varsa ve bu etkinlikler bu nedenle yapılıyorsa (ki ben böyle olduğunu düşünüyorum) şenlik yapmak için başka elli tane vesile bulunabilir. Yoksa Türk tarihinde yaşanan bir trajedi üzerinden şenlik yapmak pek akıl kârı değil.

Söyle düşünün, Allah muhafaza, günümüzde Türkiye ile Azerbaycan savaşacak, kardeşler birbirini kıracak ve birkaç yüzyıl sonra Türk çocukları bu olayı şenliklerle kutlayacak.

Akıl kârı mi Allah aşkına!