Özbek-Kırgız Yatırım Fonu oluşturuluyor

Özbekistan ve Kırgızistan, 50 milyon dolarlık kayıtlı sermaye ile bir yatırım fonu yaratıyor.

Özbek-Kırgız Yatırım Fonu oluşturuluyor

Kırgız-Özbek Yatırım Fonu, 50 milyon dolarlık yetkili sermaye ile oluşturuluyor.

Kırgız hükümetinin basın müşavirliğinden edinilen bilgiyi göre, Başbakan Yardımcısı, Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Sardor Umurzakov ile Kırgızistan Geçici Başbakan Artyom Novikov arasında yapılan görüşmede ilgili kararın alındığı belirtildi.

Toplantı Fergana'da gerçekleşti. Katılımcılar ayrıca gümrük alanında etkileşim üzerine bir çalışma grubu oluşturmayı ve gelecekte ikili işbirliğini genişletmek ve derinleştirmek için bir yol haritası imzalamayı kabul etti.

Buna ek olarak, taraflar, ortak yatırım projeleri ve endüstriyel işbirliği projelerinin 25 Aralık'a kadar uygulanmasına ilişkin bir dizi konuyu ele almaya karar verdiler.

Toplantıda ayrıca, her iki ülkenin ihracat coğrafyasını genişletmek için uluslararası taşımacılık ve iki ülkedeki ortak ticaret, lojistik ve toptan dağıtım altyapısı da dahil olmak üzere ulaştırma endüstrisinin gelişimi ele alındı.

2020 yılının 10 ayı boyunca Kırgızistan ile dış ticaret cirosu 736,3 milyon dolar olarak gerçekleşti, bunun 622,4 milyon ihracat, - 113,9 milyon ithalat oldu.