Özlediğimiz renkli defileler geri geldi

Türkiye’nin önde gelen tekstil şirketlerinden Gala Teks, İstanbul’da düzenlediği müthiş defile ile izleyenlerine moda heyecanını yaşattı.

Özlediğimiz renkli defileler geri geldi

Hazır giyim sektöründe aynı çatı altında iplikten mamul ürüne kadar tüm işlemleri kendi bünyesinde yapabilen, en büyük entegre tesislerden birine sahip olan Gala Teks, tasarımcıları olan Eylem Tatlı ile vizyoner işler yapmaya devam ediyor. 

Defilede birbirinden güzel mankenler, görsel şovlar sahne alırken sunuculuğunu ise podyumlarda görmeye alışık olduğumuz ünlü isim Hande Aras üstlendi.

GALA TEKS ÖZGÜN TASARIMLARI İLE SEKTÖRDE YER ALIYOR

Bugüne kadar dünyaca ünlü markalar için fason üretim yapan şirket, yeni bir vizyonla artık kendi tasarımlarını kendileri üretiyorlar.

İstanbul’da büyük bir ARGE merkezi kuracaklarını açıklayan Gala Teks Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can, “Burayı bir tasarım merkezine, hatta akademiye çeviriyoruz. Burada tasarlanan ürünleri defileler düzenleyerek Türkiye’ye tanıtacağız” dedi.

Tasarım ofisinin modelhanelerden oluşacağını belirten Can, “Burada yapacağımız her defile tamamen özgün tasarımlarımızı sergilemeye yönelik… Kesinlikle bir yerlerden esinlenme ya da kopyala yapıştır yöntemi kullanılarak elde edilen tasarımlar değil. ARGE merkezimizden çıkan kendi temalarımız ve renklerimiz… Ürettiğimiz kreasyonlar da ihraç edilerek katma değere dönüşecek” şeklinde konuştu.

FASON ÜRETİMDEN PATENTLİ TASARIMA…

İhracatta katma değerli ürünlerin önemine dikkat çeken Can, şunları anlattı: “Müşterilerin talep ettiği modelleri ürettiğimiz zaman fason üretim yapmış oluyoruz ve onların belirlediği fiyatlara satmak zorundayız ama kendi tasarımlarımızı üretip sattığımızda daha pahalı ve katma değeri yüksek bir ürün haline dönüşüyor.  Bu şekilde daha fazla geri dönüş alıyoruz. Çünkü markaya özel butik tasarımlar yapmaya başlıyorsunuz. Bu da kimsenin ulaşamayacağı patentli tasarımlar anlamına geliyor...”