Perinçek: Kılıçdaroğlu'nun çağrısı kaos ve kışkırtma çağrısıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CNN Türk kanalında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Perinçek: Kılıçdaroğlu'nun çağrısı kaos ve kışkırtma çağrısıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘faturamı ödemeyeceğim’ sözlerine ilişkin, “Bu bir kaos ve kışkırtma çağrısıdır. Elektrik fiyatlarını ucuzlatma çağrısı değildir. Göreceksiniz yarından itibaren CHP, HDP, PKK hepsi ödemeyeceğiz kampanyasına başlayacaklar çünkü o mesajı Kılıçdaroğlu veriyor.”dedi.

‘KILIÇDAROĞLU BİR PROJEYE HİZMET EDİYOR’

Kılıçdaroğlu’nun fatura ödememe çağrısını değerlendiren Perinçek, söz konusu açıklamanın ABD’nin planlarına oturduğunu ve ucuz elektrik talebiyle uyuşmayan bir tavır olduğunu söyledi. Perinçek şunları ifade etti: “Elektrik dağıtımının kamulaştırılması yoluyla sorunlara tekrar çare bulunabilir. Biz bu amaçla mücadeleler yürütüyoruz. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı başka bir bağlamda, başka bir projeye hizmet ediyor. Yani sivil itaatsizlik diyebiliriz. Zaten 2017 yılından beri Sayın Kılıçdaroğlu bu anayasanın gayrimeşru olduğunu, bu anayasaya göre yapılan yönetimin gayrimeşru olduğunu, yargının gayrimeşru olduğunu söylüyor yani her şey gayrimeşru; bunu yıkmak meşru oluyor. Söylemleri Amerika planına oturuyor. Halkın ucuz elektrik talebine oturmayan bir tavır görüyoruz burada.”

‘FATURA ÖDEMEYELİM ÇAĞRISI KAOS KIŞKIRTMASIDIR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin FETÖ ve PKK ile birlikte iktidar şansı olmadığını ancak Türkiye’yi karıştırma şansı olduğunu belirtti. Fatura ödemeyelim çağrısının anarşi ve kaos kışkırtması olduğunu vurgulayan Perinçek, “Amerika’nın FETÖ ve PKK ile birlikte Türkiye’de iktidar olma şansı yok. Ama Türkiye’yi karıştırma şansı var. O bakımdan bu bir iktidar projesi değil. Fatura ödemeyelim dediğiniz zaman tamamen bir anarşi çağrısı, kaos çağrısı ve kaos kışkırtması yapmış olursunuz. Burada üzüm yemek yok bağcıyı dövmek var. Bakın şimdi yarından itibaren CHP, HDP, PKK hepsi ödemeyeceğiz kampanyasına başlayacaklar çünkü o mesajı Kılıçdaroğlu veriyor. Onun için bu kaos, kışkırtma çağrısıdır. Yoksa hakikaten elektrik fiyatlarını ucuzlatma çağrısı değildir. Onu çok net olarak görmemiz lazım. Zaten beraber yürüdüğü kuvvetlerde de onları görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘KIŞKIRTMA PLANI PKK VE FETÖ İLE YÜRÜTÜLECEK’

Türkiye’de halkın yaratıcı yıkıcılığa fırsat vermediğini söyleyen Perinçek, “Diyarbakır’da, Kızıltepe’de halk bunlara fırsat vermiyor. Ülkenin hiçbir yerinde vermeyeceğiz ve bu kaos planlarına. Amerika’nın Kazakistan’da, Ukrayna’da yenildiği gibi yenilmeye mahkumlar. Kazakistan’da gördük, orada da böyle fiyatlar yükseliyor diye kışkırtıldı, tertipler yapıldı, dışarıdan bir takım kuvvetler geldi Amerika’nın eliyle. Bunun hukukla bir ilgisi yok. Yani hukuki olan şudur: Elektrik fiyatlarını indiriniz demek. Ama ben faturamı ödemeyeceğim demekle ben de çarşıya gideceğim aldığım malı ödemeyeceğim demek aynı şey. Fiyatlar yüksekse yüksek fiyata karşı halk harekete geçirilebilir. Ama burada çok açık bir kışkırtma olduğu belli. Ve bu PKK ile birlikte, FETÖ ile birlikte yürütülecek bunun ilk işaretleri başladı.” şeklinde konuştu.

UCUZ ELEKTRİK PLATFORMLARI KURDUK’

Elektrik fiyatlarında yaşanan sıkıntının özelleştirmenin sonuçları olduğunu belirten Perinçek, elektrik dağıtımının kamulaştırılmasının tek çare olduğunu ifade etti. 

Elektrik fiyatlarının üreticinin şevkini kırdığını, çarşılarda bunalım yarattığını belirten Perinçek, Vatan Partisi’nin Ucuz Elektrik Platformu kurduğunu söyledi. 

Perinçek, “Şimdi elektrik fiyatlarının yükselişi hem tarım üreticimizin şevkini kırıyor hem sanayi üreticimizin. Ve çarşılarda da bir bunalım yarattı. Halkın da hayatını zorlaştırıyor. O nedenle elektrik fiyatlarına karşı halkın şikayetleri son derece haklı. Haklı zeminde mücadeleler de oluyor. Biz Vatan Partisi olarak Ucuz Elektrik Platformları kuruyoruz. Fakat haklı zeminde ve sonuç almaya yönelik hükümetimizden taleplerde bulunan bir hareket bu.” diye konuştu.