Perinçek: NATO eşittir Amerika!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında, Aydınlık.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Beyhan Korkman ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur’un sorularını yanıtladı.

Perinçek: NATO eşittir Amerika!

Gündeme ilişkin önemli açıklamarda bulunan Perinçek, Rusya-Ukrayna geriliminde Tükiye’nin konumuna ilişkin, “Türkiye devleti ve Türkiye devletinin yöneticilerine düşen görev arabuluculuk değil, Türkiye devletinin egemenliğini, toprak bütünlüğünü, güvenliğini savunmak. Önce, Türkiye tehdidin nereden geldiği konusunda tahlil yapmak ve güvenlik kavramı oluşturmak zorunda. Orada tarafsız olunmaz. NATO’nun doğuya doğru gelmesi demek, NATO’nun Türkiye’nin üzerine gelmesi demek.”dedi.

‘TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE GELEN NATO’

NATO’nun Türkiye üzerinde oluşturduğu tehditleri anlatan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: “Yalnız Rusya’nın üzerine değil, Türkiye’nin üzerine gelen NATO var. O NATO, Yunanistan kıyılarına Amerika askerini yığmış, Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde Amerikan üsleri PKK’yı destekliyor, FETÖ’yü destekliyor. Türkiye’de 12 Mart, 12 Eylül darbesini yapmış. Kahramanmaraş katliamını yapmış, Sivas Madımak’ta canlarımıza kıymış, Kemaliye Başbağlar’ın 34 köylüsünü katletmiş o NATO. O NATO 1 Mayıs 77’de canlarımıza kıymış, Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklenmiş. Ve o darbeleri tezgahlamış. En son 15-16 Temmuz’da Türk ordusunun içine, Türk polisinin içine yerleştirdiği güçlerle hangardan çıkmış, uçaklarını havalandırmış bizim kendi meydanlarımızdan, Ankara’yı ele geçirmeye kalkmış. NATO bu işte.”

‘EGE KIYILARINDAKİ ÜSLER TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDİYOR’

“Rusya ile Türkiye’ye yönelen tehditler aynı tehditler. Dolayısıyla burada Türkiye’nin arabulucu olacak hali yok. Yani ben savaşı önlemek açısından girişimlere karşı değilim ama Türkiye önce nerede durduğunu belirlemek zorunda. Nerede durmak zorunda Türkiye? Kendi bağımsızlığı, kendi toprak bütünlüğü, kendi devlet egemenliği, kendi insanının güvenliği, kendi vatanının güvenliği, kendi mavi vatanındaki kaynaklar, burada durmak zorunda Türkiye. Türkiye devletinin yöneticileri NATO’nun genişlemesinin Türkiye içinde ne anlama geldiğini saptamak zorundadır. NATO Türkiye’ye doğru, üzerimize doğru geliyor. Yalnız bugün değil, Türkiye’nin küçük Amerika sürecine girdiği günden beri. Türkiye’yi savunuyor mu bu NATO? PKK’ya silah veriyor. PKK’yı destekliyor, FETÖ darbesini tezgahlıyor. Bunu neresinde Türkiye’nin savunulması var?”ifadelerini kullandı.

‘SAVAŞI ÖNLEYECEK KUVVET TÜRKİYE, RUSYA, İRAN, SURİYE BERABERLİĞİNDE’

Türkiye’nin Karadeniz’de, Akdeniz’de, Hürmüz Boğazı’nda Amerikya’ya karşı Rusya’nın yanında konumlanması gerektiğini vurgulayan Perinçek, savaşı önleyecek kuvvetleri de açıkladı. Perinçek, “Savaşı önleyecek kuvvet Türkiye, Rusya, İran, Suriye, beraberliğinde. Savaşı böyle önleyebiliriz. Amerika eğer Türkiye, Rusya ve İran’ın arasına fitne sokarsa, bu kuvvetler birleşemez ise o zaman savaşı önlemek çok zorlaşır.”dedi.

‘UKRAYNA KARADENİZDEKİ YUNANİSTANDIR’

“Ukrayna Amerika’nın tam kontrolünde olabilecek bir ülke mi” sorusuna cevap veren Perinçek, “Ukrayna Karadenizdeki Yunanistan. Bakın Sayın Cumhurbaşkanımızın da Sayın Hükümet Yetkililerimizin de Dış İşleri Bakanımızın da şu gerçeği görmelerini arzu ediyorum. Ukrayna Karadenizdeki Yunanistandır. Ege’de, Akdenizde Yunanistan neyse Karadeniz’de de Ukrayna odur. Yani Amerika’nın bugünkü Ukrayna Yönetimi maşası. Çok açık.”dedi.

‘BUGÜN ‘NE AMERİKA NE RUSYA NE ÇİN’ DİYENLER TÜRKİYECİ DEĞİL’

‘Ne Amerika ne Rusya’ görüşünün doğrudan Amerika’nın Türkiye’de yaymaya çalıştığı politika olduğunu dile getiren Vatan Partisi Genel Başkanı, “Yunanistan’da Amerikan üsleri mi var yoksa Rusya ve Çin üsleri mi var? Gürcistan’da Rusya ve Çin üsleri mi var? Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi tehdit eden, PKK’yı destekleyen, ona elli bin tır silah veren kim, Amerika. Onun için Türkiye ilk önce kendine yönelen tehditi belirleyecek. Bugün, “Ne Amerika ne Rusya”  diyenler Türkiyeci değil. Amerikancılık şimdi buraya sığındı. Amerikancıların sloganı “ne Amerika ne Rusya ne Çin” Çünkü Amerika zaten Türkiye halkı tarafından mahkum edilmiş durumda. Yani kendini kurtarma şansı yok. Yanına Rusya’yı ve Çin’i koyup Türkiye’nin kafasını karıştırıp ondan sonra üç cepheye bölünüp sonuç itibariyle Türkiye’yi yalnızlaştırmak ve Amerika’nın lokması yapmak istiyor. Amerika’nın politikası bu.”şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE HAPİSHANELERİNDE NATO YATIYOR’

“Türkiye NATO’nun kontrolünden çıktı” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı “NATO bizi Silivri duvarının içine koydu. O duvarı yıkmamızla birlikte Türkiye özgürleşti, TSK özgürleşti ve 2014 Mart’ında biz Silivri duvarını yıktık, 2015 Temmuz’unda Türk hükümeti PKK’yı hendeklere gömme operasyonunu başlattı. Türk ordusu, polisi ve korucusu PKK’yı hendeklere gömdü. Arkasından Fırat Kalkanı ile Amerikan’ın o koridorunu yardı. Derken Zeytin Dalı geldi. En son da Barış Pınarı ile Türkiye sınır ötesinde NATO’ya karşı savaştı ve güvenliğini sağladı. Bu arada onlar da bize TSK içinde yerleştirdiği güçleri ile 15 - 16 Temmuz Darbesi’ne giriştiler. Orada da ezildiler. Bugün Türkiye hapishanelerinde NATO yatıyor. FETÖ, NATO’nun gladyosu. PKK’da NATO. Bir de dışardaki kuvvetleri var. Yunanistan’daki üsler, Suriye’nin kuzeyindeki üsler. Onun için Türkiye 2014’ten beri 7 yıldır bir Vatan Savaşı’nın içine girdi. Bu savaş ABD ve NATO’ya karşı bir savaş.”ifadelerini kullandı.