Prag’da ilk kez düzenlenen Türk Kahvesi Kültürü Festivali başladı

Egemen Bağış'ın büyükelçi olarak görev yaptığı Çekya'nın başkenti Prag'da Türk kültürünü ve Türk kahvesini tanıtmak amacıyla ilk defa Türk Kahvesi Kültürü Festivali düzenlendi. 

Prag’da  ilk kez düzenlenen Türk Kahvesi Kültürü Festivali başladı

Egemen Bağış'ın büyükelçi olarak görev yaptığı Çekya'nın başkenti Prag'da, Türk Kahvesi Kültürü Festivali düzenlendi. 

Festivalin ilk etkinliği olan, 11-30 yaş arasında kanser tedavisi gören gençler yararına düzenlenen ve Çek Cumhuriyetinin meşhur sporcu ve sanatçılarının yarıştığı  Pink Bubble golf turnuvasının kapanış ödül töreninde bir konuşma yapan Büyükelçi Egemen Bağış kahveyi  orta Avrupa’ya ilk defa yine Türklerin getirdiğini, Çekya’nın bugün 2. büyük şehri olan Brno’da 1702 yılında Ahmet isimli bir Türk’ün   Kont Kollonitsch aracılığı ile Viyana Kardinalinden özel izin ve lisans alarak kahvehane açtığını, arkeologların yakın geçmişte Brno’daki kazılarda bulduğu antik kahve fincanlarının Türkiye’nin Kütahya bölgesinden geldiğini tespit ettiklerini vurguladı. 

Tarihin tekerrür ettiğini anlatan Büyükelçi Bağış Çek Cumhuriyetindeki Türk Kahve Kültürü Festivali sayesinde Türklerin  kahveyi Avrupa’ya yeniden getirdiğini ifade etti. Çekya’da havaların yakında soğumasıyla golf oynamanın zorlaşacağını hatırlatan Büyükelçi, Çekleri yılın 12 ayında golf oynanabilen Antalya’ya davet etti. 

Hafta boyunca Prag ve Çek Cumhuriyetinde farklı bir çok etkinlikte Türk kahvesi kültürümüz aracılığı ile ülkemiz tanıtılacak.