Rus komünist lider Zuganov: Batı bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor!

Rusya Federasyonu Komünist Partisi lideri Gennady Zuganov, Rusya ile Ukrayna arasında süren gerginliği Batı'nın iki kardeş halkı birbirine düşürme girişimi olarak tanımladı.

Rus komünist lider Zuganov: Batı bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor!

Rusya Federasyonu Komünist Partisi lideri Gennady Zuganov, Rusya ile Ukrayna arasında süren gerginliği Batı'nın iki kardeş halkı birbirine düşürme girişimi olarak tanımladı. 

Zuganov'un konuyla ilgili açıklaması şöyle:


UKRAYNA'nIN KARDEŞ HALKINA!
 

Kardeşler! Yoldaşlar! Arkadaşlar!

 

Her birimiz evlerimizin kapılarını çalan bir talihsizliği görüyoruz. Ukrayna ve Rusya korkunç bir tehditle karşı karşıya. Batı, düşünülemez olanı taahhüt etmeyi hayal ediyor… Dostluğumuz defalarca saldırıya uğradı.

Düşmanın, güney Rus prensliklerini kullanarak hepimize saldırdığı günleri yaşadık.

Sonra şiddete yol açan ve birliğimizin asırlık hatırasını ortadan kaldırmaya çalışan Polonyalı soyluların saldırısı…

Bizi fethetme girişimleri Osmanlı Türkleri, İsveçliler, Fransızlar ve Almanlar tarafından da yapıldı.

Farklı diller konuşuyorlardı, üniformaları ve sancakları farklıydı, ama yüzyıllardan beri insanlarımızı bölmek ve köleleştirmek için korkunç işlerine devam ettiler.

Nazi ideologları tam hain planları savundular.

2 Nisan 1942'de, önde gelen bir Nazi olan Rosenberg, Almanya'nın Sovyet topraklarındaki gelecekteki politikasına ilişkin 1 No'lu Hitler Bildirisini sunmuştu.

Nazi Rosenberg, Ukrayna ile ilgili olarak, Rosenberg “onların ulusal bağımsızlık özlemlerini teşvik etmek” siyasi görevine vurgu yapmıştı.

Rosenberg, “Moskova'yı caydırmayı ve doğudaki büyük Alman yaşam alanını güvence altına almayı” amaçladı ve Ukrayna’yı “Büyük Alman İmparatorluğu için güçlü bir hammadde kaynağı ve ek bir gıda üssü yapmak” istediğini açıkça söyledi.

Bugünkü Batı işbirlikçileri, Hitlercilerin Ukraynalıları diğer Slavlardan ayırdığına ve onlara daha iyi davrandığına dair bize güvence veriyor.

Bu kaba ve açık yalan, Nazilerin Doğu işgal planını ortaya koydur. Rusya'nın işgal altındaki tüm nüfusunun Sibirya'ya sürülmesi planlandı. Galiçya'da bile halkın %65'i tahliye edilecek ve geri kalanı köle yapılacaktı. Hitler bunu pek çok kez açıkça söyledi: “Ukrayna'nın güneyini ele geçireceğiz… Ukrayna'yı özel bir Alman sömürgesi yapacağız. Mevcut nüfusu kovmak zor olmayacak… Yüz yıl sonra Ukrayna'da milyonlarca Alman köylü yaşayacak.”

Bugünün köleleri, Ukraynalı “seçkinlerin” kulaklarına “ortak Avrupa masasında” bir yer vaat eden tatlı bal ve şeker döküyor.

Gerçekte sevgili Ukrayna'mız yıkım ve manda bölgesi olma tehdidiyle karşı karşıya.

Bencil Anglo-Saksonlar, Nazler gibi nüfusu ve kaynakları uluslararası maceraların fırınına atılabilecek bir koloniye ihtiyaç duyuyor. Batılıların “Bağımsız bir Ukrayna”ya ihtiyaçları yok.

Batılı iktidar sahipleri Rusları ve Ukraynalıları birbirine düşürmeye çalışıyor. Dökülen kanın her bir damlası Amerikan Sam Amca'nın cebine altın sikkeler halinde dökülmektedir.

Kısa süre önce, bir zamanlar müreffeh çok uluslu Yugoslavya parçalandı. Şimdi Washington, Rusya ile “kaçınılmaz” bir savaş yalanını tekrarlıyor.

Ukrayna başkanı Zelensky, Moskova'nın bir saldırı hazırlamadığını söyler söylemez, Biden'den kulak çeken bir telefon aldı. Biden ona böyle şeylerin fısıltı ile bile söylenmemesi gerektiğini söyledi.

Bizler, düşmanlık ve nefreti körükleyen provokatörlerin bizi kandırmasına izin verecek kadar aptal mı olduk?

En zor anlarda halkın zekası, sağduyusu ve birliğimiz, ayrılığa ve kavgaya üstün geldi.

Havacı Ivan Kozhedub, partizan lideri Sidor Kovpak, askeri komutanlar Timoshenko, Eremenko, Malinovsky, Chernyakhovsky ile Zhukov ve Rokossovsky, Meretskov ve Bagramian'ın büyük Sovyet sosyalist Anavatanımızı savunmak için ayağa kalktığı anları hatırlamalıyız.

Elbette 1991 trajedisinden bahsederken her birimiz Gorbaçov ve Kravchuk, Yeltsin ve Yuşçenko, Yanukoviç ve Saakashvili, Poroşenko ve Zelenskiy gibilerini suçlayabiliriz…

Ama bugün bize ne olacak? Toprağımızı korumak, çocuklarımız ve torunlarımız için mutlu bir yaşam sağlamak her birimizin kişisel sorumluluğumuzdur.

 ABD'nin 2014'te neden Ukrayna Kiev'de bir hükümet darbesi görmek istediğini zaman açıkça ortaya koydu. Bu bir provakosyon eylemiydi.  Maidan meydanında cinayetlerle provokasyonlar kullanıldı… Odessa Sendikalar Evi'nde insanlar diri diri yakıldı…

Binlerce Donbaslı cezalandırıcı silahlı  güçler tarafından öldürüldü…

Açıktır ki Batı'nın amacı, Rusya'yı bastırmaya devam etmek ve Batı iradesini dünyaya dikte etmek için Ukrayna'yı soymak ve köleleştirmektir.

Washington şahinlerinin rüyası, halklarımız arasında kanlı kardeş savaşıdır.

 

“Moskova işgal edecek” yalanının perde arkasındaki dünya oligarşisi Rusya karşıtı projesini hızlandırıyor ve tehlikeli provokasyonlar yapıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmaya hazır olduğunu haykıran ABD ve NATO işbirlikçi yöneticilere silah satıyorlar, sözde hediye ediyorlar!.

Fetihçilerin yalan taktiği dünya kadar eskidir. Buna karşı çıkan yetenekli Ruslar ve Ukraynalılar bugünlerde tutkuyla dostluk ve uyum çağrısında bulundular.

Filozof Grigory Skovoroda ve yazar Nikolay Gogol'un şu fikirleri çok önemli: “Dostlarım varsa, kendimi sadece zengin değil, aynı zamanda mutlu görürüm.”.

Bunlar harika sözler. Doğru düşünceler. İzlenecek yol çok açık. Birlik gücümüzdür. Ayrılıklarımız aşağılanma, utanç ve rezillik getiriyor.

Ukraynalılar ve Ruslar bir yol ayrımında. Tarih bizi yine bir sınava maruz bıraktı.

Batı bizi çatıştırmaya ve bölmeye çalışıyor. Batı, Ukrayna ve Rusya'nın dost olabileceği düşüncesini kabul edilemez kılmak istiyor.

Bizler karşılıklı bağları geliştirebilir, ortak zaferlerimizin ve bunların en değerlisi olan Faşizme Karşı Büyük Zaferin anısını yaşatabiliriz.

Aldatılmamıza izin mi vereceğiz? Hain planlara karşı koyamaz mıyız? Kurnaz Batılı beyinler, Sovyet Ukrayna'nın Sovyetler Birliği'nde saygı duyulduğu ve sevildiği gerçeğini halkımızın bilincinden silmeyi hayal ediyor.

Ukrayna’nın başarıları tüm Sovyetlerde sevinçle karşılandı. Bu başarılar, vatandaşlarının milliyet ve dil açısından bölünmediği büyük ve güçlü bir ülkenin ortak mirasına eklendi.

Sovyet Halklarının birliği ve dostluğu Dneproges'in inşasına, Alman Reichstag'ı üzerinde Sovyet Zafer Bayrağının çekilmesine ve uzayın fethedilmesine yardımcı olmuştu.

O zaman Sovyetlerde dürüst emeğimiz övülür ve saygı görürdü. Bu nedenle, SSCB'nin kuruluşunun yüzüncü yılı, çekişme ve düşmanlık değil, paylaşılan bir gurur ve sinerji zamanıdır.

Rüşvetçi oligarşiye ve düşman tehditlerine gerçek yurttaş diplomasisi izleyebiliriz, birbirimizle doğrudan konuşmalı, sıcak ve içten bir iletişim kurmalıyız.

Kardeşler! Yoldaşlar! Arkadaşlar!

Atalarımız bize bakıyor. Torunlarımızın geleceği bize bağlı. Kaderimizi Batının kuklalarına, küstah oligarklara veya yozlaşmış yetkililere emanet edemeyiz.

Kazak zenginlerin açgözlülüğünün ve CIA'in hainliğinin Kazakistan'ı bir gecede nasıl havaya uçurduğunu gördük. Kazak yöneticileri “istikrar” ile övünürdü. Ancak toplumsal bölünmelerin ve adaletsizliğin birikmesi, eşkıyalığın, vandalizmin ve kardeş katlinin dizginlerini serbest bıraktı. Görüldü ki, kaderimizi yozlaşmış yetkililere emanet edemeyiz.

 

Biz komünistler, Harkov ve Sumy, Zaporozhye ve Kiev'den gelen adamların Ryazan ve Habarovsk, Archangelsk ve Moskova'daki akrabalarının düşmanı olmaması gerektiğine inanıyoruz.

 Bu insanlar hepimiz gibi benzer isimlere, ortak köklere ve inanca sahiptir, akrabalarımız sınırın iki yanında yaşıyor.

O halde her türden provokatöre karşı mücadelemizde yoldaşlık ellerimizi birbirimize uzatalım. Hayatımızın temellerini değiştirme ortak işi için bir araya gelmemizin zamanı geldi.

Halklarımızın tüm düşmanlarını kovma zamanı geliyor. Kadın kalplerinin hassasiyetinin, erkeklerimizin iradesinin, büyüklerin bilgeliğinin ve çocuklarımızın gözlerindeki ışığın, bir beladan kaçınmamıza, başarılarımızı ve başarılarımızı dünyaya göstermeye yardımcı olacağına inanıyoruz.

Geniş bir bütünleşme ve birlik sağlayabileceğimizi bir kez daha kanıtlamalıyız.

Yeteneklerimizi ve güçlerimizi bir araya getirerek her alanda başarıyla rekabet edebiliriz.

Yaratıcı çaba yoluna girerek, yeteneklerimizi güçlendirebilir ve değerli ve huzurlu bir yaşam sürdürmeyi  güvence altına alabiliriz.

Sonra da geçmişte olduğu gibi büyük projeler başarabilir ve çığır açan buluşlarımızı yapabiliriz.

Büyük yazarlarımız ve şairlerimiz, duygulu şarkılarımız, renkli halk danslarımızı ve spor başarılarımızı tüm dünyaya yeniden sergileyebiliriz.

Bilge, kararlı ve tutarlı olalım!

Kötülüğe ve ihanete karşı birlik olalım!

Halklarımızın değerli ve şanlı bir geleceği için gereken her şeyi yapalım!

 

7 Şubat 2022

Kutsal yoldaşlık bağları adına Gennady ZUGANOV

Rusya Federasyonu Komünist Partisi Merkez Komitesi Lideri

Ve Rusya Halkın Yurtsever Güçleri Birliği’nin Lideri.