Samandağ'da projenin 175 KM'si tamamlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Samandağ ilçe merkezindeki 9 mahallenin içme suyu kalitesini iyileştirmek adına çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Samandağ'da projenin 175 KM'si tamamlandı

Samandağ’da hayata geçen projenin içme suyu iletimi sırasında şebekelerdeki kayıp ve kaçakların önüne geçeceğini, suyu korumanın yanında enerji tasarrufunda da önem rol alacağına dikkat çeken HATSU, ilçe merkezindeki mahalleler ekonomik ömrünü tamamlamış, eski teknoloji ve sürekli arızalanan şebekelere veda edeceğini ve yeni şebeke ile güçlü suya kavuşacağını vurguladı.

Yaşam için büyük öneme sahip olan içme suyunu güvenli şekilde iletimi sağlamak için proje kapsamında farklı ebatlarda 175 km şebeke çalışması ve 2896 adet abone bağlantısı çalışması yapıldığını açıklayan HATSU, 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasının da çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

HATSU, Hatay genelinde yapılan içme suyu çalışmalarının içme ve kullanma suyu kalitesinin iyileştirilmesi, dağıtım noktalarından yeterli, kayıpsız şekilde toplanması ve iletilmesi için büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.