Suriye, Türkiye ile resmi temas iddiasını yalanladı

Suriye Dışişleri ve Göçmen Bakanlığı'ndan bir yetkili, bazı çevrelerde öne sürülen, Türkiye ile resmi temaslarının olduğu yönündeki iddiaları reddetti.

Suriye, Türkiye ile resmi temas iddiasını yalanladı

Dışişleri ve Göçmen Bakanlığı’ndan resmi bir kaynak Suriye haber ajansı SANA’ya, “Suriye hükümeti ile Türk rejiminin üyeleri arasında bir kez güvenlik düzeyinde, bir kez de siyasi düzeyde farklı düzeylerde temaslar olduğunu iddia eden uydurma haberler yayınlanıyor” dedi.

Kaynak, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, terörle mücadelede Suriye ile işbirliği yapma olasılığı hakkında söylediklerini de redderek, böyle bir ihtimalin olmadığını belirtti.

Kaynak ayrıca, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin tüm bu açıklamaları, haberleri ve sızıntıları tam ve ayrıntılı olarak reddettiğini ve Suriye’nin herhangi bir tarafla herhangi bir işbirliği yapması halinde bunu şeffaf bir şekilde ilan edeceğin, belirtti.

Kaynak, ayrıca Suriye’nin bölgede ve dünyada terörü destekleyen, eğiten ve yayan bir terör rejimi ile terörle mücadelede işbirliği yapamayacağını vurguladı.