TAİB heyeti, Azerbaycan'da Yunus Emre'nin mezarını ziyaret etti

Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) heyeti, Azerbaycan'ın Gah iline bağlı Oncallı köyünde bulunan büyük Türk şairi ve filozofu Yunus Emre’nin muhtemel mezarını ziyaret etti.

TAİB heyeti, Azerbaycan'da Yunus Emre'nin mezarını ziyaret etti

Goldenbridgenews haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ramiz Meşhedihesenli tarafından verilen bilgiye göre, Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) heyetinde yer alan bilim adamları mezar başında konuşma yaparak Yunus Emre’nin yaratıcılığı ve felsefi düşünceleri hakkında ilginç fikirler dile getirdiler.

Tasavvuf şiirinin önde gelen temsilcilerinden Yunus Emre’nin büyük Türk milletinin en parlak yüzlerinden biri olduğu kaydedildi.

Kaynaklar, evliya olarak saygı duyulan Yunus Emre’nin sadece Anadolu’nun 10 farklı bölgesinde mezarının olduğunu gösteriyor.

Muhtemel mezarlardan biri de Azerbaycan’ın Gakh bölgesinde bulunuyor. 

Ömrünün büyük bir kısmını Anadolu’da geçiren Taptuk Emre'nin müridi olan şairin, İslami değerleri yaşatmak için dünyayı dolaştığı ve manevi huzurunu Gah ilinin Oncallı köyünde bulduğuna inanılıyor.

Azerbaycan'da Taptuk Emre ve müridi Yunus Emre'nin Oncallı köyünde defnedildiği yaygın olarak kabul görüyor.

TAİB temsilcileri Türk kültür dünyasında büyük saygı gören her iki şahsiyetin mezarlarına da çiçek bıraktılar ve burada ebedi istirahatındaki büyük düşünürlerin ruhlarına dua ettiler.

Ziyaret sırasında TAİB temsilcilerine Gah İlçe Yürütme Otoritesi yetkilileri eşlik etti.