TDT Genel Sekreteri Amreyev Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

TDT Genel Sekreteri Amreyev Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

TDT Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'in tebrik mesajı şöyle:

Bugün ev sahibi ülkemiz ve Teşkilatımızın dönem başkanı Türkiye Cumhuriyeti, Kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor.

Bu fevkalade önemli vesileyle, Türk Hükümetine ve kardeş Türk halkına en içten tebriklerimi ve iyi dileklerimi iletmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Türkiye, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere bağlılığı, doğru ve ileri görüşlü dış politikasıyla Türk Devletleri için gurur kaynağı olmaya ve dünyadaki pek çok millet için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” temel ilkesi üzerine inşa edilen Türkiye, bölgesinde ve ötesinde barış ve güvenliği sağlayan, uluslararası siyasi arenada güçlü bir ülke olarak hak ettiği yeri almıştır.

Ayrıca ev sahibi ülkemiz, Türk Devletleri'nin ortak mirasının ihya edilmesine, tarihi ve manevi değerlerinin pekiştirilmesine ve Türk dünyası içindeki kurumsallaşmış işbirliğinin her alanda ilerletilmesine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Türkiye, geçtiğimiz Kasım ayından bu yana büyük bir başarı ile yürüttüğü Dönem Başkanlığını önümüzdeki ay Semerkant’ta düzenlenecek Liderler Zirvesinde Özbekistan'a devretmeye hazırlanırken, başta Cumhurbaşkanı

Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin tüm bakanlıklarına, kamu ve özel sektör kuruluşlarına, Teşkilatımızı yeni bir atılım çağına taşıyan ve somut başarılara imza atılan bu verimli dönem boyunca verdikleri kesintisiz destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, kardeş Türk halkına müreffeh bir gelecek diliyorum.

Baghdad Amreyev
TDT Genel Sekreteri