Tekstil teknoloji liderlerini buluşturan ITM 2022 Fuarı’nda rekor satış

3 yıllık aranın ardından dünyada düzenlenen ilk büyük uluslararası tekstil makineleri fuarı olan ITM 2022, tekstil teknoloji liderlerini 5 gün boyunca İstanbul’da ağırladı

Tekstil teknoloji liderlerini buluşturan ITM 2022 Fuarı’nda rekor satış

3 yıllık aranın ardından dünyada düzenlenen ilk büyük uluslararası tekstil makineleri fuarı olan ITM 2022, tekstil teknoloji liderlerini 5 gün boyunca İstanbul’da ağırladı. Dokumadan, örmeye, iplikten, dijital baskıya, terbiyeden denime tekstilin her alanında en son yeniliklerin sergilendiği ve dünya lansmanlarının yapıldığı ITM 2022 Fuarı’nda rekor satışlara imza atıldı. 5 günde 1,5 milyar Euro’nun üzerinde iş hacminin oluştuğu ITM 2022 Fuarı, Türk ve dünya ekonomisine ivme kazandırdı. 

Teknik Fuarcılık A.Ş. ve Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ortaklığıyla düzenlenen ITM 2022- Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, 14-18 Haziran tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 120 bin metre karelik bir alanda 12 salonda gerçekleştirilen ITM 2022 Fuarı, gerek katılımcı gerek ziyaretçi gerekse de makine satışlarıyla rekorlara imza attı. 65 ülkeden 1280 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı ITM 2022 Fuarı’nı, %44’ü uluslararası, %56’sı yurt içi olmak üzere 102 ülkeden 64.500 kişi ziyaret etti. Firmaların milyon Euro‘luk makine satışı yaptığı fuarda, 1,5 milyar Euro’nun üzerinde iş hacmi oluştu. 

Türkiye, ITM 2022 Fuarı’nda Dünyanın Tedarik Merkezi Oldu 

ITM 2022 Fuarı’nda yakalanan başarılı satış grafiği, son 3 yıldır pandemi nedeniyle yaşanan zorlukların geride kaldığının kanıtı oldu. Türkiye, özellikle Çin dâhil Uzakdoğu ülkelerindeki tedarik zincirinin kırılmasıyla Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin de tedarik merkezi haline geldi. ITM 2022 Fuarı’nı ziyaret eden profesyonel ziyaretçilerin profili, pandemi sonrası değişen yeni dünya düzeninde ticaret ağının da el değiştirdiğini ve yeni oyuncuların sahneye çıktığını gösterdi. ITM 2022 Fuarı’na; Andora, Angola, Honduras, Peru, Seyşeller, Sierra Leone, Brezilya, Sri Lanka, Tanzanya, Mısır, İran, Umman gibi dünyanın dört bir yanından gelen üreticilerin çok sayıda makine alımına ve güçlü iş birliklerine imza atması bunu ispatlamış oldu. 

ITM 2022’den Memnun Ayrılan Katılımcılar, ITM 2024 İçin Stantlarını Büyütüyor 

Tekstil teknoloji liderlerinin merakla beklediği ITM Fuarı, ziyaretçi sayısı ve gerçekleşen milyon Euro’luk makine satışlarıyla katılımcı firmaları da memnun etti. ITM 2022 Fuarı’nın ilk gününden itibaren beklentilerinin çok üzerinde bir satış grafiği yakaladıklarını ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getiren pek çok firma yetkilisi ITM 2024 Fuarı’nda stantlarını büyütme kararı aldı. Firmalar fuar süresince kayıt başvuru noktalarına giderek ITM 2024 için yoğun katılım başvurusu yaptı. 

 

Dünya Lansmanlarının Adresi: ITM 2022 

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de sektörün nabzını tutmayı sürdüren olan ITM 2022, alanında önce teknolojiler geliştiren yüzlerce üreticinin katılımı, küresel çapta yatırımcıların ve ticari heyetlerin ziyaretiyle adeta bir tekstil şölenine dönüştü. Pandemi koşullarında ürün geliştirmeye ve yeni üretimlere ağırlık veren birçok firma, ürünlerini 3 yıl aradan sonra ilk kez ITM 2022 Fuarı’nda müşterilerine tanıtma imkânına kavuştu. Fuarı ziyaret eden firma sahipleri, yöneticiler, çalışanlar ve sektör temsilcileri; en son teknolojik yenilikleri ilk kez görme fırsatı yakaladı ve dünya lansmanlarına şahit oldu.

 

Seyşellerden Andora’ya 102 Ülkeden Binlerce Ziyaretçi 

İstanbul’un ulaşım kolaylığı ve vize sorununun olmaması sebebiyle ITM 2022 Fuarı, dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 102 ülkeden 64.500 kişi, tekstil teknolojilerindeki en son yenilikleri yakından görmek için ITM 2022 Fuarı’nı ziyaret etti. ITM 2022 Fuarı’na ziyaretçilerin geldiği ülkeler sırasıyla şöyle: Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Andora, Angola, Arjantin, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Belçika, Benin, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Çin, Kolombiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Mısır, Estonya, Etiyopya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Honduras, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İran, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Kenya, Kore, Kosova, Kuveyt, Kırgızistan, Lübnan, Libya, Litvanya, Makedonya, Malezya, Morityus, Meksika, Moldova, Moğolistan, Fas, Nepal, Hollanda, Nijerya, Umman, Pakistan, Filistin, Peru, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Seyşeller, Sierra Leone, Singapur, Slovakya, Slovenya, Somali, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, Sri Lanka, Sudan, İsveç, İsviçre, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tunus, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika, Özbekistan, Vietnam ve Yemen.  

Bir Sonraki Buluşma 4-8 Haziran 2024’te

Dünya tekstil teknoloji liderlerini bir araya getiren ITM ve HIGHTEX Fuarları’nın bir sonraki buluşması 4-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.