TSB: Vatansever sanatçılar seslerini yükseltmeli!

Yönetmen Özcan Alper'in Boğaziçi Film Festivali'nin ödül töreninde, aldığı ödülü "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmesine tepkiler büyüyor. Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye Sanatçılar Birliği olarak tüm sanatçılarımızı bu kendini bilmez neoliberal dalgaya karşı durmaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

TSB: Vatansever sanatçılar seslerini yükseltmeli!

Oyuncu Burak Haktanır’ın Boğaziçi Film Festivali’nde ödülünü Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper'e gösterdiği tepkiye destek yağdı.

Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB), Burak Haktanır’ı kutlayan, yönetmen Özcan Alper’in ödülünü Şebnem Korur Fincancı’ya adamasını kınayan bir açıklama yaptı.

TSB’den yapılan açıklamada sinema sektörünün Türkiye düşmanı faaliyetlerin destekçisi olmasına dikkat çekildi, vatansever sanatçılara seslerini yükseltme çağrısı yapıldı.

ÖZCAN ALPER ÖDÜLÜNÜ ŞEBNEM KORUR FİNCANCI'YA İTHAF ETTİ

Boğaziçi Film Festivali'nda ödül alan yönetmen Özcan Alper, konuşmasında, "Şebnem Korur Fincancı, sadece barış dediği için maalesef linç kampanyasına maruz kaldı, umarım son olur, umarım cezaevinden çıkar, bu ödülü ona itfah ediyorum" demişti.

BURAK HAKTANIR: O KADIN TSK'YA İFTİRA ATTI

Katılımcılar arasında yer alan oyuncu Burak Haktanır ise, sahnede bulunan Özcan Alper'e tepki göstererek, "PKK sayfalarının övdüğü o kadın, TSK'ya iftira attı" diye karşılık vermişti.

FESTİVALİN DİĞER ÖDÜLLÜ SANATÇISI SELCEN ERGÜN'E DE TEPKİ GELDİ

Sahnede bulunan diğer bir oyuncu Selcen Ergün, Burak Haktanır'ın bu çıkışına, "çok eril bir dil kullanıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

BURAK HAKTANIR: NEYİNİ ANLAMIYORSUN?

Haktanır bu kez Ergün'e, "Neyini anlamıyorsun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftira atıyor" diyerek karşılık verdi.

"ANLAMADIĞINIZ KONULARA GİRMEYİN"

Ergün bilmemezlikten gelerek, "Ben neden bahsedildiğini anlamadım" deyince Haktanır, "Anlamadığınız konulara girmeyin o zaman" yanıtını verdi.

Olay sonrasında oyuncu Burak Haktanır, salonu terk etti.

 

TSB: SANATÇILAR SESLERİNİ YÜKSELTMELİ!

Türkiye Sanatçılar Birliği'nin (TSB) açıklaması şöyle:

“Oyuncu Burak Haktanır’ı Boğaziçi Film Festivali ödül töreninde gösterdiği tepkiden ve cesaretinden ötürü yürekten kutluyoruz. Yönetmen Özcan Alper’in aldığı ödülü, Türk Silahlı Kuvvetlerini kimyasal silah yalanlarıyla hedef alan Şebnem Korur Fincancı’ya adamasını şiddetle kınıyoruz.

Burak Haktanır’lar ve onun gibi düşünen vatansever sanatçılar yalnız değildir. Sinema dünyasını adeta ele geçirmiş olan bu Türkiye düşmanı kültür hegemonyasına karşı bütün vatansever sanatçıların yanındayız. Türkiye Sanatçılar Birliği olarak tüm sanatçılarımızı bu kendini bilmez neoliberal dalgaya karşı durmaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Sinema alanındaki ödül törenlerinin Türkiye düşmanı faaliyetleri destekleyen konuşmaların yapıldığı yerler haline getirilmesini kabul etmiyoruz.”