TTHP Başkanı Albayrak: DEDAŞ'ı sağduyulu olmaya davet ediyorum!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri tarafından bugün düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene elektrik verilmeyeceği belirtildi. 

TTHP Başkanı Albayrak: DEDAŞ'ı sağduyulu olmaya davet ediyorum!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri tarafından bugün düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene elektrik verilmeyeceği belirtildi. 

2013’ten beri Diyarbakır, Urfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde elektrik enerjisi dağıtımı ve satışı alanında tek yetkili şirket konumunda bulunan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, DEDAŞ Genel Müdürü Yaşar Arvas ve Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel’in katıldığı çevrimiçi bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda elektrik borcu olan çiftçilerle ilgili “Çiftçilerin borcunu ödemesi lazım. Borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene elektrik vermeyeceğiz” denildi.

Konuşmasının devamında borcunu ödemeyen vatandaşın hem dağıtım şirketine, hem perakende şirketine hem de ödeyene haksızlık yapmış olduğunu belirten Atalay, “Çiftçilerin borcunu ödemesi lazım. Borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene elektrik vermeyeceğiz. Veremeyiz, bizim takatimiz yok artık. Onun için eğer borcunu ödemeyecekse bugünden boşuna ekin ekmesin” uyarısında bulundu.

ATALAY'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

DEDAŞ YK Başkanı Atalay'ın sözlerinin medyada yer almasının ardından, çiftçiler sosyal medya tepki gösterdiler. Üretim için sulama, sulama için de elektrik ihtiyaç olduğunu vurgulayan çiftçiler, "üretim yapamayacaksak, DEDAŞ borcumuzu nasıl ödeyeceğiz. DEDAŞ topraklarımızı elimizden almayı mı planlıyor?" şeklinde sordular.

Öte yandan, Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak da, DEDAŞ'ın kararını değerlendirdi. Albayrak, yaptığı basın açıklamasında Atalay'ı sağduyulu olmaya davet etti.

Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkan Tuncay Albayrak'ın açıklaması şöyle:

DEDAŞ YKB ATALAY’I SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM!

Sayın ATALAY’IN ‘’Çiftçilerin, borcunu ödemesi lazım. Borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene, elektrik vermeyeceğiz’’ ifadesi maksadını aşan, talihsiz bir söylemdir!

Milyonlarca çiftçimiz adına esefle karşılıyorum! Çiftçilerimiz asla bu ifadeleri hak etmiyor!

Milyonlarca çiftçimiz sonuçta, sizin yıllardır müşteriniz. Ülkemizde ki tarım girdilerinin fahiş fiyat düzeyinde olması, yaşanan kuraklık nedeniyle, çiftçilerimizin beli bükülmüş durumda.

Enerji olmadan çiftçilerimiz nasıl tarımsal üretim yapacak, nasıl borçlarını ödeyecek?

ÇİFTÇİ TARLAYA KÜSERSE...

Çiftçi tarlaya bir küserse, hiç kimse yeniden çiftçiyi tarlaya döndüremez! Bu yüzdendir ki herkesin aklını başına devşirmesi gerekir!

Sayın ATALAY’I sağduyulu olmaya davet ediyorum.

ÇİFTÇİ BORÇLARI 5 YIL EŞİT TAKSİTLE YAPILANDIRILMALI

Bu ara da yetkililerden, ivedilikle Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlu olan çiftçilerimizin temerrüt faizlerin sıfırlanarak, ana borçlarının 5 yıl süre zarfında eşit taksitle,yeniden yapılmasını talep ediyorum.

Bu ülke hepimizin, başka TÜRKİYE yok!

Tuncay ALBAYRAK

TÜRKİYE TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORM BAŞKANI