TTHP Başkanı Albayrak: Tarım Komisyonu Milletvekillerimizin adil karar alacağını umut ediyoruz

Çarşamba günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu, Meclis Başkanlığı'na sunulan Torba Yasa'da yer alan, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan çiftçi borçlarının yapılandırılması tasarısını ele alarak son şeklini verecek. Tarım Komisyonu toplantısına saatler kala, Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak, komisyon üyesi milletvekillerine seslenerek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın çabalarıyla esnafların kredi ve kefalet kooperatiflerine olan borçlarına getirilen yapılandırma koşul

TTHP Başkanı Albayrak: Tarım Komisyonu Milletvekillerimizin adil karar alacağını umut ediyoruz

"Çiftçilerimiz, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarındaki faizlerin kaldırılmasını, faiz borçları düşüldükten sonra ana para borcun 5 yıllık süre zarfında, hasat sonrası ödenmek üzere taksitlendirilmesini talep ediyorlar" ifadelerine yer veren TTHP Başkanı Tuncay Albayrak'ın TBMM Tarım Komisyonu üyesi Milletvekillerine mesajı şöyle:

"Merhaba, değerli TARIM KOMİSYONU Milletvekillerimiz;

TÜRKİYE TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU (TTHP) olarak, Türkiye’de tarımsal sorunların tespiti ve çözümü için rasyonel çalışmalar yürütüyoruz, kamuoyu yararına SİVİL İNİSİYATİF olarak hizmet vermeye çalışıyoruz.

Pandemi nedeniyle,ülke olarak hepimiz zor süreçten geçiyoruz, bu süreçte hepimizin; her şeyden daha çok birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, yardımlaşmaya ihtiyacımız var. Mevcut sorunlarımızı yapıcı ve dengeleyeci olarak çözmemiz gerekiyor.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ kredi borçlusu mağdur çiftçilerimizin sizlerden talebi “Çiftçilerimiz, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarındaki faizlerin kaldırılmasını, faiz borçları düşüldükten sonra ana para borcun 5 yıllık süre zarfında, hasat sonrası ödenmek üzere taksitlendirilmesini talep ediyorlar.’’

https://www.tum-haberler.com/haber/tthp-baskani-albayrak-tarim-bakanligi-organik-gubreyi-tesvik-etmeli-9030

TİCARET BAKANI Sayın RUHSAR PEKCAN, esnafların borç faizlerinin silinmesini ve kalan ana para borçların da 3 yıl süre zarfında ödenmesini sağlamıştır.

Alınan bu karar, bu ülkenin emekçi çiftçileri için örnek teşkil etmektedir. Yüce meclisin, siz değerli TARIM KOMİSYONU Milletvekillerimizin bu doğrultuda ADİL karar alacağını umut ediyoruz.

Bu öngörünün dışında alınacak karar, ülkemizde sosyal kırılmalara, sosyal dokumuzun bozulmasına, sosyo-psikolojik sorunların, depresyonların, travmaların, boşanmaların, borçlu ve kefiller arasında istem dışı yaşanacak olaylara yol açmasının kaçınılmaz olacağını şimdiden belirtmek isterim.

Ülkemiz 2023 seçimlerine hazırlanmakta, bütün sorunlarımızı toplumsal mutabakat çerçevesinde, huzur, barış ve kardeşlik ilkesiyle çözmeliyiz.

Sizlerin bu minvalde alacağı karar “KAMUOYU VİCDANI” açısından son derece önemlidir.

Saygılarımla"

Tuncay ALBAYRAK

TÜRKİYE TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU BAŞKANI